BlackBerry presenteert demo voor automotive hardware met AWS tijdens CES 2022

0

BlackBerry Limited presenteert tijdens de Consumer Electronics Show (CES) 2022 in Las Vegas een automotive hardware-productdemonstratie met BlackBerry IVY™. Dit is het Intelligent Vehicle Data Platform van het bedrijf, ontwikkeld in samenwerking met Amazon Web Services (AWS). Het platform vormt de basis voor software aangedreven voertuigen. Ook ecosysteempartners HERE Technologies, Car IQ® en Electra Vehicles leveren een bijdrage aan de hardware-demo.

De demonstratie markeert de eerste keer dat de software van BlackBerry IVY publiekelijk wordt getoond op fysieke hardware. Daarnaast laat de EV Range Expert-demo zien hoe BlackBerry IVY wordt ingezet om verbeterde ervaringen te ontwikkelen voor bijvoorbeeld een gezin dat op reis gaat in hun elektrische voertuig (EV). Bezoekers zien in real-time welke op AI gebaseerde beslissingen worden genomen door BlackBerry IVY, en hoe de ervaring in de auto eruitziet voor bestuurders en passagiers via een fysiek autodashboard.

De demo in Las Vegas toont verschillende gebruiksscenario’s die via het platform kunnen worden ingeschakeld. Dit in de vorm van verbeterde voorspellingen, intelligente aanbevelingen en betalingsmogelijkheden in de auto. Deze functionaliteiten maken gebruik van voertuiggegevens van meerdere sensoren.