Chess.com vertrouwt op Google Cloud vanwege toename in gebruikers en verkeer

0

Schaaksite Chess.commaakt gebruik van Google Cloud om te blijven voorzien in het groeiende aantal gebruikers en het toenemende verkeer. De site migreert momenteel alle gameplay van Chess.com, evenals de bijbehorende site ChessKid.com, naar een gedistribueerd gameplaysysteem dat volledig op Google Cloud wordt gehost.

Schaaksensatie
Chess.com is in 2007 opgericht. Begin 2020 maakte de site een ​​gestage groei door. Mede door de pandemie en de Netflix-hit The Queen’s Gambit bereikte de schaaksite meer dan vier miljoen actieve gebruikers per dag in zes maanden tijd. Dagelijks bezoeken miljoenen mensen Chess.com om het spel te leren, puzzels op te lossen, tegen vergelijkbare bekwame tegenstanders te spelen, live toernooien te bekijken en contact te leggen met andere schaakliefhebbers. Het afgelopen jaar groeide de belangstelling voor de sport sneller dan ooit.

Medio 2019 is Chess.com begonnen met het migreren van belangrijke functionaliteiten naar Google Cloud. Toen het verkeer toenam, kon de schaaksite binnen een paar klikken alle nodige virtuele servers opstarten. Door Google Cloud te benutten, bereikt Chess.com veel voordelen ten opzichte van on-premise hardware. Zo biedt het cloudplatform de mogelijkheid om direct te schalen naarmate de vraag toeneemt.

Klik hier voor meer informatie over de samenwerking tussen Chess.com en Google Cloud.