ThePhoneLab is de eerste onafhankelijke reparatie keten voor Apple binnen de Benelux

0

ThePhoneLab start vanaf vandaag met het aanbieden van originele Apple onderdelen voor iPhone schermen en iPhone batterijen in alle winkels. Tijdens deze reparaties wordt gebruik gemaakt van originele onderdelen direct afkomstig van Apple. Er worden, zowel voor als na de reparatie, officiële diagnostische testen uitgevoerd mét de diagnose software van Apple. Hierdoor zit er geen verschil in een reparatie bij ThePhoneLab of bij Apple. Hiermee is ThePhoneLab de eerste keten in de Benelux die op deze manier met Apple samenwerkt.

Kwaliteit reparatie borgen
De erkenning door Apple zorgt ervoor dat ThePhoneLab originele reparaties uit kan voeren voor Apple devices. Hiermee kunnen de winkels Apple kwaliteit waarborgen bij een reparatie.
Voor de 29 jarige oprichter van de keten, Boris Blijham, is dit een mijlpaal: “Wij verzorgen de reparaties van meerdere merken, maar Apple is natuurlijk wel een premium brand in de smartphone wereld. Dat wij als Nederlandse keten nu als eerste gekozen zijn om het Apple IRP-programma uit te rollen is een eer. Deze samenwerking is uniek voor onze klanten: zij kunnen voor het eerst bij één partij kiezen tussen een origineel onderdeel van Apple of een vervangend onderdeel van ThePhoneLab. Als Apple liefhebber heb ik altijd al gedroomd om een samenwerking met Apple te beginnen. Het is een grote stap voor de toekomst van ThePhoneLab.”

Training door Apple
De 40 specialisten van ThePhoneLab worden door Apple getraind om de originele reparaties volgens Apple normen uit te voeren. Hierbij volgen de medewerkers het ‘Independent Repair Provider-programma’ van Apple. Alle reparateurs die aan het programma deelnemen, beschikken over dezelfde originele onderdelen, gereedschappen, reparatiehandleidingen en diagnostiek als Apple Authorized Service Providers (AASP’s) en Apple Stores.
Daarnaast volgen de medewerkers een speciaal opgerichte ThePhoneLab Academy.

Enorme groeiambitie
De verregaande samenwerking met Apple past bij de ambitie die de jonge ondernemer heeft. Groei en ontwikkeling staan hierbij centraal.
Oprichter Boris: “Het is voor een snel groeiende organisatie als ThePhoneLab belangrijk om samen te werken met de juiste partners die deze groei kunnen faciliteren. Apple is een betrouwbare partij en een lovebrand. Dat laatste zijn wij ook hard op te worden en het eerste zijn wij al. Binnen nu en 5 jaar willen wij door heel de Benelux zitten. En zo’n doelstelling behaal je alleen met de juiste partners aan je zijde.”

Verlengen levensduur smartphones en tablets duurzaam
Vanuit de markt is een verschuiving gaande naar hergebruik en reparatie van ICT apparatuur. Dit in plaats van nieuw aanschaffen. Meer en meer organisaties zoals ThePhoneLab maken reparatie van smartphones en tablets mogelijk. Hierdoor kan de aanschaf van een nieuw apparaat uitgesteld worden. Boris: “Met het verlengen van de levensduur van deze apparaten tot een jaar of 10 kan 40 tot 50% e-waste voorkomen worden. Door vervanging van bijvoorbeeld het scherm, batterij of speaker, kan je de aanschaf van een nieuwe telefoon of tablet met jaren uitstellen. Niet alleen kostentechnisch interessant, maar ook milieubewust. We vervangen te snel voor iets nieuws, en dat terwijl hergebruik of reparatie een prima alternatief is”