Gismart en Snapchat gaan langdurige samenwerking aan

0

Gismart en Snap Inc. kondigen vandaag een cross-platform partnership aan, gelijktijdig met de lancering Crazy Run, de tweede game van Gismart op Snapchat. De twee partijen gaan elementen uit hun games integreren op elkaars platform, zo zullen er niet alleen nieuwe game-titels van Gismart op Snapchat volgen, maar zullen ook Snapchat’s welbekende Bitmojis in games van Gismart figureren, te beginnen met de game Perfect Expert 3D.

Crazy Run, de nieuwste Gismart-release voor Snap Games, is een real-time competitieve multiplayer-game waarin spelers hun eigen Bitmoji langs allerlei obstakels manoeuvreren op weg naar de finish. Gismart verdubbelde het retentiepercentage van de game, die al een soft launch zag in februari 2021, door een nieuwe feature toe te voegen waarmee Snapchatters als eerste met hun vrienden kunnen matchen voordat ze aan andere Snapchatters gekoppeld worden. Het spel is al door 7 miljoen mensen gespeeld.

Gismart was al een early adopter van Bitmoji for Games en introduceert nu de herkenbare Snapchat avatars in de game Perfect Expert 3D. Met Bitmoji for Games kunnen game-ontwikkelaars Bitmoji-avatars naar mobiele, computer- en consolegames brengen. Tijdens het testen zorgde deze integratie ervoor dat 20% meer mensen een nieuwe game uitprobeerde en verhoogden de advertentieweergaven per daily active user met 60%. Perfect Expert 3D is een simulatiespel voor het bouwen van een huis dat spelers de ultieme tools biedt om oplossingen te vinden voor veelvoorkomende onderhoudsproblemen en klusjes. De game heeft momenteel 7 miljoen unieke gebruikers, 314 miljoen spelsessies en ziet gemiddeld 3 miljoen spelsessies per dag.

De samenwerking met meerdere games toont aan dat Gismart zich inzet voor het ontwikkelen van games voor Snapchat en het insluiten van Bitmoji for Games in zijn eigen mobiele game-apps. Gismart is een van de eerste partners van Snap, en lanceerde in de zomer van 2019 zijn eerste game Color Galaxy op Snapchat. Sinds de wereldwijde release in januari 2020 heeft deze game al 41 miljoen unieke spelers getrokken, die samen meer dan 15.500 miljoen uur in de game hebben doorgebracht. Het totale aantal gamesessies is voorlopig ruim 132 miljoen met een piekaantal gamesessies per dag van 721.000 gebruikers per dag.