Boost Your Startup wil Nederlands ecosysteem helpen versnellen

0

Startups komen niet zozeer geld, maar wel kennis en ervaring te kort. Een nieuw platform, Boost Your Startup, wil hier verandering in brengen. Op het platform kan men financiële en niet-financiële investeringen doen in startups. Dat moet het Nederlandse startup ecosysteem helpen versnellen en Nederland als tech-land nog concurrerender maken. Ook geeft het platform founders sneller inzicht of er vraag is naar hun idee.

 

Platform voor Nederlandse startups

“Wie denkt dat geld allesbepalend is voor de groei van een startup, heeft het mis. Ook met genoeg funding kunnen startups kopje onder gaan. Daarom hebben we een platform ontwikkeld voor purpose-gedreven ondernemers. Zo kan men naast kapitaal, ook kennis, tijd of ervaring investeren” aldus Stephan Bosman, oprichter van Boost Your Startup.

 

Bosman: “Op ons platform komen founders in contact met experts, ondernemers en investeerders, die hun meest kostbare bezit willen investeren: tijd. Soms blijkt dat meer bij te dragen aan het succes van ondernemingen dan geld. Het platform moet fungeren als springplank voor startups. Zo willen we bijdragen aan de groei van het Nederlandse startup ecosysteem” Bosman was eerder oprichter van onder meer IT-rectuiters Magnify People, Infrastructure IT Professionals en B!iB.

 

TimeSteps scoorde funding en kennis met platform

Tot dusver zijn er zes startups aangemeld op Boost Your Startup en 25 impact-bedrijven staan nog op de wachtlijst. Timesteps-oprichter Tim van Santen is een van de eerste startups op Boost Your Startup: “Onze app helpt mensen met dementie om meer controle te krijgen over hun leven. Dankzij Boost Your Startup hebben we 450.000 euro aan funding gerealiseerd en 2000 downloads van onze app.”

 

Minstens even belangrijk noemt Van Santen coaching. “De voornaamste reden waarom ik voor dit platform koos, is omdat ik er gecoacht werd als ondernemer. Als onderzoeker en ontwikkelaar van een impact-oplossing, wist ik dat ik daar nog het meest te winnen had. De holistische benadering van Boost Your Startup is onderscheidend.”

 

Platform geeft inzicht in tractie

Op het platform van Boost Your Startup kunnen startups hun idee pitchen, waarna gebruikers zich kunnen uitspreken als fan van het plan. “Dit is een subtielere vorm van het genereren van tractie: het platform maakt inzichtelijk of er vraag is naar het idee. Ook genereert het platform bruikbare feedback van andere ondernemers en investeerders. Daarbij geven we ze toegang tot seed capital, workshops en coaching op het gebied van groei, de ontwikkeling van founders en partnerships.”

 

In de raad van advies van Boost Your Startup nemen onder meer zitting:

–       Roelant Oltmans, voormalig coach Oranje dames hockeyelftal;

–       Richard Maddocks, een internationale spreker, coach en auteur;

–       Pieter van Osch, founder van ScaleUp Impact;

–       Madelein Smit, CIO van EVBox.

 

Over Boost Your Startup

Boost Your Startup is opgericht door Stephan Bosman en wil als platform fungeren voor het Nederlands startup ecosysteem. Op Boost Your Startup kan men kapitaal of tijd investeren in startups, die daarbij ook ontdekken of er vraag is naar hun product. De ‘springplank voor startups’ is opgericht medio 2020 en gelanceerd in maart 2021.