Nuki Box maakt je intercom slimmer dan ooit tevoren

0

Na het aanhoudende succes van de Nuki Box binnen de B2B-markt, is de technologie vanaf vandaag ook voor consumenten beschikbaar. De Nuki Box maakt van het intercomsysteem van de hoofdingang van een appartementencomplex een slimme toegangspoort, zodat alle appartementsbewoners van de voordelen van een slimme hoofdingang kunnen genieten.  

De Nuki Box, een klein apparaatje dat achter het intercompaneel wordt geïnstalleerd, maakte in 2017 zijn intrede op de B2B-markt. De technologie die van een hoofdingang een slimme deur maakt, zal voortaan ook voor de privémarkt beschikbaar zijn. Zo kunnen geautoriseerde bewoners de ingang van hun appartementsgebouw volledig via hun smartphone bedienen.

Een leven zonder sleutel

Sinds 2016 kan je met het Nuki Smart Lock de voordeur van je appartement via je smartphone openen. Enkele jaren later kwam de Nuki Opener op de markt, waarmee je de hoofdingang via de intercom op je appartement kan bedienen. Met de Nuki Box gaat Nuki nog een stapje verder. De Box wordt direct op het intercompaneel van de hoofdingang gemonteerd in plaats van op je persoonlijke intercom, waardoor alle bewoners de hoofdingang via de Nuki-app kunnen bedienen.

“Het is onze missie om slimme toegangsoplossingen te bieden die het mogelijk maken om volledig zonder sleutel door het leven te gaan. Met de Nuki Box willen we ervoor zorgen dat alle bewoners van een appartementencomplex van de voordelen van een Smart Lock kunnen genieten”, vertelt Martin Pansy, CEO van Nuki.

Nuki Box of Opener?

Met de Nuki Box wil Nuki een klein gat in het productportfolio opvullen. Zowel de Opener als de Box zijn gericht op de toegang van appartementsgebouwen, maar ze werken op een verschillende manier. De opener is aangesloten op de persoonlijke intercom van een appartement, zodat de functie alleen gebruikt kan worden door de bewoner van dat appartement. De Nuki Box wordt daarentegen aangesloten op de intercom van de hoofdingang.

Nuki Box: van B2B naar B2C

De Nuki Box wordt sinds zijn lancering in 2017 voornamelijk gebruikt in B2B-projecten, zoals de bouw van een nieuw appartementencomplex. De Box wordt daar eenmalig geïnstalleerd op het intercomsysteem, waarna de eigenaar van het complex de toegangsrechten kan beheren via de Nuki-app. De eigenaar kan rechten geven aan alle bewoners, maar ook aan externe bedrijven zoals schoonmaakbedrijven. Dat voorkomt het probleem van verloren huissleutels en vereenvoudigt de overdracht bij de komst van een nieuwe huurder. Via de Nuki app kan je namelijk makkelijk nieuwe mensen toegang geven of net verwijderen.

“Voorheen was de Nuki Box uitsluitend beschikbaar voor B2B-klanten. Talrijke aanvragen van klanten hebben ons aangemoedigd om de Nuki Box verder te ontwikkelen en beschikbaar te maken voor consumenten. Met deze ontwikkeling kunnen ook eindgebruikers voortaan administrator zijn van een Nuki Box”, verduidelijkt Martin Pansy.

Compatibel met elke intercom

De Nuki Box is ontwikkeld met het oog op universele compatibiliteit. Het resultaat is dat hij werkt met elk intercomsysteem met deuropener. Daarnaast heeft de Nuki Box geen wifiverbinding nodig om te werken. De Box is voorzien van een bluetooth-verbinding zoals het Nuki Smart Lock en bevat daarnaast een geïntegreerde eSIM, met een vast tarief voor vijf jaar, die zorgt voor netwerkverbinding.

Ook personen die geen smartphone hebben, kunnen van de voordelen van de Nuki Box genieten. De Box is namelijk compatibel met de Nuki Fob, een kleine sleutelhanger waarmee je de deur met één druk op de knop kan openen.

Een handige én veilige oplossing

Elke Nuki Box heeft een beheerder die individuele accounts instelt voor de bewoners van het complex. Bewoners die toegangsrechten hebben gekregen, kunnen de Nuki Box bedienen via de Nuki-app.  De gegevens van gebruikers worden ten allen tijde beschermd. Zo kunnen alleen geautoriseerde personen in de vergrendelingslog nagaan wie er de deur heeft geopend.

Prijs en beschikbaarheid

De Nuki Box is vanaf vandaag exclusief verkrijgbaar in de Nuki webshop tegen een verkoopprijs van 349,- euro, inclusief eSIM abonnement voor een periode van vijf jaar.