Review: Klipsch T5 true wireless oordopjes

0

Draadloze oortjes zijn sterk in opmars. Steeds vaker zie je mensen er mee rondlopen. En geef ze eens ongelijk. Bij die ouderwetse oortjes zitten altijd de snoertjes in de knoop, hoe netjes je ze ook oprolt.Het gevaar is natuurlijk wel dat je die losse oortjes kwijt raakt. Een ander nadeel is de prijs. Draadloze oortjes van goede kwaliteit zijn niet goedkoop. We testen vandaag de T5 true wireless van Klipsch met een adviesprijs van 199 euro.

Klipsch, bekend van de audiospeakers die ze al maken sinds 1946, brengt met de T5 true wireless hun eerste draadloze bluetooth oortjes op de markt. Klipsch gaat voor kwaliteit, want alles staalt luxe uit. Zelfs aan de verpakking is aandacht en geld besteed. Zodra je de doos openschuift zie je meteen dat het hier niet gaat om een product dat voor een paar tientjes is besteld in China. De oortjes liggen netjes naast elkaar in een zacht rubberen opvulling. Daaronder ligt de opbergdoos en oplader van de oortjes die er uit ziet als een Zippo aansteker. Een mooi afgewerkt zilveren doosje dat je met je duim kunt openklappen, net als de legendarische aansteker. Het doosje is wat groot en niet heel erg licht, dus je stopt het niet makkelijk in je broekzak. Maar de oortjes passen er perfect in en zijn op die manier goed beschermd. Aan de achterkant van het doosje zit een aansluiting voor het oplaadsnoer, dus je laadt de oortjes op terwijl ze in het doosje zitten. Drie kleine led lampjes op de buitenkant van het doosje laten zien hoeveel de batterij nog is opgeladen.

Het in gebruik nemen gaat erg gemakkelijk. Je drukt drie seconden op de knop van beide oortjes, waarna je telefoon de oortjes kan detecteren. Na een enkele klik zijn ze verbonden en zijn ze klaar voor gebruik. De ontwerper van de Klipsch T5 true wireless oortjes heeft ze een nogal dun uiteinde meegegeven wat je in je oor moet aanbrengen. Hierdoor gaan ze vrij diep je oor in. Doordat de knop op de oortjes een drukknop is, en geen aanraakknop, duw je ze bij het bedienen nog verder je oor in, wat niet heel prettig voelt. Dat is wel een nadeel en na een tijdje wil je ze gewoon uitdoen om je oren even wat rust te geven.

De bediening op zich is goed geregeld, hoewel je wel de verschillende opties even moet doornemen en onthouden. Druk je lang op het rechteroortje dan gaat het volume omhoog, lang op het linkeroortje is volume omlaag. Twee keer drukken op rechts geeft het volgende nummer, twee keer links het vorige nummer. Het afspelen of pauzeren gaat met een druk op rechts terwijl een druk op links de spraakassistent activeert. Voor telefoneren is er een vergelijkbaar set aan combinaties aanwezig.

Het geluid is erg goed. Doordat het oortje diep in je oor zit hoor je nagenoeg geen omgevingsgeluid en het geluid is helder en ruisloos. Zowel de hoge tonen als de bas komen zeer goed tot zijn recht en het klinkt allemaal heel erg natuurlijk. De oortjes blijven echter, ondanks dat ze zo diep zitten, niet goed in je oor zitten. Als je je hoofd schudt of aan het sporten bent dan vallen ze na een tijdje uit je oor. De meegeleverde grotere verwisselbare dopjes lossen dit probleem helaas niet op. Meerder mensen hebben het uitgeprobeerd. Ze blijven weliswaar beter zitten met de grotere dopjes, maar op den duur glijden ze er toch weer uit. Het kan natuurlijk toevallig liggen aan de vorm van de oren van de testpersonen, maar blijven zitten in je oor is toch wel een essentieel iets voor oordopjes.

Geheel opgeladen gaan de oortjes acht uur mee en het zilverkleurige opbergdoosje kan ze daarna nog eens drie keer opladen zonder zelf aan een stekker te hoeven hangen. Het geheel voelt robuust aan en kan tegen een stootje. Het enige is dat het mat zilveren doosje gevoelig lijkt voor krassen.

Klipsch heeft met de T5 true wireless een paar oordopjes op de markt gebracht die fantastisch geluid geven. Echter het feit dat ze erg diep in je oor zitten, en dat je bij bediening ze nog verder in je oor drukt, zorgt er voor dat ze niet erg comfortabel in je oor zitten. Tel daar de toch wel wat hoge aanschafprijs bij op en het feit dat ze te snel uit je oor vallen en dan kun je niet anders concluderen dat Klipsch met deze eerste poging goed op weg is, maar er nog niet helemaal is. Wellicht dat bij een volgende versie de nadelen zijn opgelost, want dat verdienen deze goed klinkende oortjes zeker.

RECENSIES OVERZICHT
Uiterlijk
8
Robuustheid
7
Installatie
8
Bediening
6
Comfort
4
Geluid
9
Prijs-kwaliteit
6
Klipsch heeft met de T5 true wireless een paar oordopjes op de markt gebracht die fantastisch geluid geven. Echter het feit dat ze erg diep in je oor zitten, en dat je bij bediening ze nog verder in je oor drukt, zorgt er voor dat ze niet erg comfortabel in je oor zitten. Tel daar de toch wel hoge aanschafprijs bij op en het feit dat ze te snel uit je oor vallen en dan kun je niet anders concluderen dat Klipsch met deze eerste poging goed op weg is, maar er nog niet helemaal is. Wellicht dat bij een volgende versie de nadelen zijn opgelost, want dat verdienen deze goed klinkende oortjes zeker.review-klipsch-t5-true-wireless-oordopjes