Review: Logitech MX Keys toetsenbord

0

Waarschijnlijk letten heel veel gebruikers niet eens op hun toetsenbord. Je gebruikt het om te typen, meer niet. Bij ons was het eigenlijk niet anders. Je scherm moet goed zijn, je pc snel, maar je toetsenbord daar besteden we weinig aandacht aan. Dat is zoiets als een stuur in een auto. Tot je een toetsenbord gebruikt zoals de MX Keys van Logitech. Dan zie en voel je opeens wat je al die jaren gemist hebt. En net als de MX Master 3 muis van Logitech die we onlangs getest hebben kun je daarna niet meer terug naar je oude variant. En net als bij de muis is dat het enige nadeel wat we kunnen vinden aan dit werkelijk waar fantastische toetsenbord.

De doos oogt luxe, wat past bij de prijs van 109 euro. Als je de doos opent ligt het draadloze toetsenbord er netjes gewikkeld in vloeipapier in. De installatie kan niet simpeler. Je steekt de meegeleverde bluetooth ontvanger in een vrije USB poort en je kunt aan het werk. De MX Keys is ontworpen voor creatievelingen en ontwikkeld voor programmeurs. Logitech zelf zegt over dit toetsenbord dat als je het kunt bedenken, je het met dit toetsenbord kunt creëren.

De toetsenstabiliteit zorgt er voor dat je de toetsenaanslagen niet hoort maar wel voelt wat een hele rustige werkervaring met zich meebrengt. De toetsen zijn verlicht waardoor in het donker werken ook een stuk makkelijker wordt. De sensor ziet wanneer je handen in de buurt komen en dan gaat de verlichting in het toetsenbord aan. Typ je even niet dan gaat de verlichting weer uit om de batterij te sparen. Dit werkt goed, slecht heel af en toe ging in onze test de verlichting niet aan, maar zodra we onze handen weer even omhoog en omlaag deden ging de verlichting alsnog branden. De lichtsterkte van de toetsen past zich automatisch aan aan de lichtomstandigheden, maar dit is ook handmatig in te stellen.

De MX Keys voelt robuust aan en ligt stevig op tafel door de rubberen strippen aan de onderkant. Hij is getest en beoordeeld voor een levensduur van 10 miljoen toetsaanslagen. Uitklapbare pootjes ontbreken, maar door de verdikking aan de onderkant heeft hij een prettige hellingshoek die je handen in een goede houding dwingen. Eventueel kun je de MX Keys combineren met een los verkrijgbare verwijderbare handsteunaccessoire voor extra ondersteuning die je in elke positie kunt plaatsen.

Je kunt net als bij de MX Masters 3 muis wisselen tussen wel drie computers of laptops. En met de functie Flow is het mogelijk om naadloos over te gaan van het ene naar het andere beeldscherm of bestanden te verslepen van de ene naar de andere computer, zelfs tussen Windows en Apple machines. Samen met de MX Masters 3 muis vormt de MX Keys zo de ideale combinatie om te multi-tasken zonder telkens van toetsenbord en muis te moeten wisselen. Met de Logitech Options software kun je werkelijk alles aan het toetsenbord naar eigen wens aanpassen en profielen aanmaken voor verschillende applicaties met daarin de meest gebruikte functies of toetsencombinaties.

Het gewicht van de MX Keys is 810 gram. De diepte is 131,63 mm , de breedte 430,2 mm en de hoogte 20,5 mm. Het draadloze bereik is maximaal 10 meter. Het opladen gaat via USB-C en snellaadfunctie. Met een volle batterij kun je het toetsenbord 10 dagen gebruiken als je de verlichting aan hebt staan. Zonder verlichting gaat de batterij maar liefst vijf maanden mee.

Wat ons betreft is het MX Keys toetsenbord samen met de MX Master 3 muis de ideale combinatie om langdurig op meerdere computers te werken en zo je creativiteit en productiviteit volledig tot zijn recht te laten komen.

RECENSIES OVERZICHT
Uiterlijk
10
Robuustheid
10
Installatie
10
Werking
9
Prijs-kwaliteit
9
Waarschijnlijk letten heel veel gebruikers niet eens op hun toetsenbord. Je gebruikt het om te typen, meer niet. Bij ons was het eigenlijk niet anders. Je scherm moet goed zijn, je pc snel, maar je toetsenbord daar besteden we weinig aandacht aan. Dat is zoiets als een stuur in een auto. Tot je een toetsenbord gebruikt zoals de MX Keys van Logitech. Dan zie en voel je opeens wat je al die jaren gemist hebt. En net als de MX Master 3 muis van Logitech die we onlangs getest hebben kun je daarna niet meer terug naar je oude variant. En net als bij de muis is dat het enige nadeel wat we kunnen vinden aan dit werkelijk waar fantastische toetsenbord.review-logitech-mx-keys-toetsenbord