Talend Cloud beschikbaar op Microsoft Azure

0

Talend, wereldwijd leider in cloud data-integratie en data-integriteit, heeft bekendgemaakt dat Talend Cloud nu ook beschikbaar is op Microsoft Azure. Hierdoor is er een veilig en schaalbaar Integration Platform-as-a-Service beschikbaar voor het verzamelen, transformeren en opschonen van data. Met embedded datakwaliteit en een native integratieprestaties, levert Talend Cloud op Microsoft Azure de betrouwbare data die organisaties nodig hebben om realtime zakelijke beslissingen te nemen. Bovendien worden geavanceerde analytics versneld en wordt er voldaan aan wettelijke compliancevereisten.

“Als energiemaatschappij met een duidelijke cloudfirst-strategie, vertrouwen wij op data om te optimaliseren waar we aardgas routeren en daardoor zo efficiënt mogelijk opereren. Talend Cloud op Microsoft Azure biedt een unified cloud developmentomgeving met een bekende integratie-interface waarvoor weinig tot geen training voor nodig is,” zegt Matthew Scardino, Data Solutions Architect bij DCP Midstream, een Fortune 500-onderneming. “Met gemak hebben we twintig data-engineers ondergebracht in de nieuwe cloudomgeving. Dit is oprecht een uitstekend productaanbod.”

Talend Cloud is eenvoudig in gebruik te nemen en geoptimaliseerd voor Azure. Daarnaast wordt er ondersteuning geboden voor multi-cloud- en hybride omgevingen zodat maximale flexibiliteit gegarandeerd is. Dit biedt organisaties een eenvoudigere en snellere implementatiecyclus, en verhoogt prestaties en efficiëntie als het gaat om data-integratie.

Omdat er steeds meer data in de cloud worden ingevoerd en geanalyseerd, biedt Talend Cloud op Azure organisaties ondersteuning bij het beter segmenteren van klanten, het operationaliseren van datascience algoritmes en het integreren van historische en streaming data zodat er snel en realtime gereageerd kan worden op zakelijke mogelijkheden en bedreigingen.

Talend Cloud op Azure ondersteunt onder andere de volgende mogelijkheden:

  • Brede connectiviteit voor on-premises, cloud, hybride en multicloud-omgevingen en ondersteuning voor Azure SQL Data Warehouse, Azure Databricks, Azure Data Lake Store, Azure HDInsight en meer om de voordelen te plukken van optimale prestaties en schaal
  • Ingebouwde diepgaande datakwaliteit zodat betrouwbare data en compliance gegarandeerd is
  • Integratie met Azure DevOps en CI/CD- en serverless ondersteuning om eenvoudiger te kunnen schalen en productiviteit te verbeteren
  • Beheerde selfservice-apps, zoals Pipeline Designer, Data Preparation* en Data Stewardship* om data te democratiseren en de transitie naar cloud voor datagedreven organisaties te faciliteren
  • Voorspelbare prijzen (gebaseerd op gebruik) met pay-as-you-go-opties

“Onze sterke relatie met Microsoft op Analytics en Azure heeft geleid tot een combinatie van onze technologieën zodat we een eenvoudigere, snellere en frictieloze ervaring kunnen bieden aan organisaties die hun cloud data warehousing- en geavanceerde analyticsprojecten willen versnellen,” zegt Ciaran Dynes, Senior Vice President of Product bij Talend. “We hebben Talend Cloud op Microsoft Azure gebouwd om tegemoet te komen aan een groeiende behoefte van bedrijven om data sneller te kunnen verwerken, zodat er betere inzichten en klantervaringen ontstaan – terwijl er gebruik wordt gemaakt van dezelfde budgetten en vaardigheden. We zijn opgetogen nauw samen te werken met het Azure-team en dit aanbod mogelijk te maken.”

John “JG” Chirapurath, Azure Data and AI, Microsoft Corp. voegt toe: “Door tegemoet te komen aan een steeds complexer wordend datalandschap, sluit het aanbod van Talend met ingebouwde datakwaliteit, native codegeneratie en selfservice-mogelijkheden op natuurlijke wijze aan op de behoeften van onze klanten. De mogelijkheid om een enkele bron van betrouwbare data te leveren aan klanten in uiteenlopende sectoren, waaronder retail en de farmaceutische industrie, is zeer waardevol.”

Voor meer informatie over Talend Cloud op Microsoft Azure, kan een live webinar op 30 oktober bijgewoond worden. Aanmelden kan hier.

*Verwachte beschikbaarheid eind 2019