Johan Cruyff Academy verwelkomt eerste esporters

0
Jens van der Flier

Drie esports-professionals zijn toegelaten tot de Johan Cruyff Academy. Samen met andere professionele sporters gaan zij een hbo-opleiding sportmarketing volgen, ondanks het feit dat ze niet officieel erkend zijn door het Nederlands Olympisch Comité. 

De toelating van de esports-professionals is opmerkelijk. Topsporters zonder officiële NOC*NSF-status kunnen alleen bij uitzondering aan de Johan Cruyff Academy beginnen. De drie esporters hebben deze status niet, maar de Johan Cruyff Academy heeft nu wel besloten dat het tijd is om de eerste esporters toe te laten, in lijn met Johan Cruijff’s innovatieve manier om dingen aan te pakken.

Jens van der Flier, esporter van Team Gullit en AZ Esports, heeft aangetoond over exceptioneel talent te beschikken, waarbij hij een dusdanig niveau heeft bereikt dat de Johan Cruyff Academy heeft besloten hem toe laten. Dit is gebeurd volgens dezelfde toelatingsvoorwaarden die gelden voor andere topsporters.

Corné Dubelaar, oprichter van Team Gullit, is blij met deze ontwikkeling. ‘’Het is mooi om te zien dat een instantie als de Johan Cruyff Academy esporters de erkenning geeft die zij verdienen. Voor Jens is dit een geweldige mogelijkheid om esports te combineren met een hbo-opleiding.’’