Xelion 7 ook beschikbaar voor ICT-resellers via 2tCloud van Copaco

0

Xelion en ICT-distributeur Copaco gaan samen hosted telefonie en Unified Communications (UC) aanbieden. Het communicatieplatform Xelion 7 is geïntegreerd in de portal 2tCloud van Copaco. Zo kunnen alle resellers van Copaco de dienst eenvoudig afnemen en integreren met werkplekdiensten in de cloud. Met de samenwerking spelen beide bedrijven in op de snel groeiende vraag van MKB-ondernemingen naar makkelijke en betrouwbare clouddiensten.

Zowel Copaco als Xelion zijn pur sang Nederlandse aanbieders met 100 procent focus op het kanaal. “We concurreren dus niet met resellers”, zegt directeur Arthur van den Ende van Xelion. “Samen met Copaco zijn we in staat om oplossingen te ontwikkelen voor de Nederlandse markt die resellers succesvoller kunnen aanbieden. Daarin zijn we uniek.”

Gemak
Xelion 7 is inmiddels het grootste in Nederland ontwikkelde telefonieproduct in de cloud, aldus een onderzoek van de Cavell Group. Het communicatieplatform van Xelion heeft met name een sterke positie in het MKB. “De reden is eenvoud”, zegt Van den Ende. “Gebruikers worden niet lastig gevallen met complexe prijsmodellen maar kunnen een complete telefonie- en UC-oplossing gebruiken tegen een vast, aantrekkelijk tarief. Dit is een krachtig argument voor veel ICT-resellers die telefonie als onderdeel van werkplekdiensten aanbieden maar niet willen worden opgescheept met ondoorzichtige prijsmodellen.”

Zero touch provisioning
De telefoniediensten van Xelion zijn volledig self service. In de afgelopen maanden is Xelion geïntegreerd in de portal Copaco 2tCloud en zo kunnen resellers hun klanten aansluiten op basis van ‘zero touch provisioning’. Ook nadat de dienst is geactiveerd kan capaciteit of functionaliteit op elk moment worden aangepast via een eenvoudige tool.

Betrouwbaarheid
Uit diverse onderzoeken blijkt dat Nederlandse MKB-bedrijven bereid zijn om over te stappen naar cloudtelefonie. Wel verwachten ze een veilige en betrouwbare dienst en daarom hechten ze veel belang aan beschikbaarheid van de dienst, bescherming van gegevens en toegang tot de dienst. Naast de invulling van AVG en informatiebeveiliging zijn veilige toegang van apps en de passwordencryptie van gegevens geborgd in Xelion.

Beschikbaarheid
Xelion 7 is via het platform 2tCloud beschikbaar voor bestaande en nieuwe resellers van Copaco.