Geen verrassingen tijdens de feestdagen door verborgen kosten

0

Het wordt steeds gebruikelijker om geld over te boeken als kerstcadeau. Tegemoetkomend aan deze trend hebben bunq en TransferWise 24 nieuwe valuta toegevoegd aan de bunq app. De Europese challenger bank wordt hiermee de partner die de meeste valuta via TransferWise aanbiedt. Gebruikers van bunq kunnen nu internationale betalingen doen in 39 valuta, tot wel 8 keer goedkoper dan bunq’s grootste concurrenten.

TransferWise onthult dat de top drie van meest gebruikte valuta die Nederlanders naar het buitenland overmaken als kerstcadeau, bestaat uit GBP, INR en USD. bunq biedt in samenwerking met TransferWise internationale overboekingen aan in de 10 meest gebruikte valuta.

“We verwachten een enorme toename van internationale overboekingen naar dierbaren. Als kerstcadeau voor onze gebruikers bieden we de goedkoopste manier om geld naar huis te sturen, voor iedereen” zegt Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq.

Arun Tharmarajah, Head of Europe bij TransferWise, zegt: “Juist in een periode dat mensen graag aan elkaar willen geven is het oneerlijk dat je wordt beetgenomen door verborgen kosten wanneer je geld naar een verre geliefde overmaakt. Wij vinden dat mensen een eerlijke prijs verdienen en dat het volledige bedrag moet aankomen bij degene die het cadeau krijgt. Door onze samenwerking met bunq kunnen veel meer mensen geld overmaken volgens de échte wisselkoers, zonder verborgen kosten.”