Team Gullit tekent Zweeds Supertalent

0
Team Gullit en Olle Arbin, een 16-jarig FIFA talent uit Zweden, hebben overeenstemming bereikt over een overstap. De speler tekent een tweejarig contract bij de eerste FIFA-academy ter wereld, opgericht door Ruud Gullit.
Olle Arbin, binnen de FIFA-wereld bekend als ‘OlleLito’, is een van de meest talentvolle en jonge FIFA-spelers ter wereld. In het afgelopen jaar heeft hij zich gekwalificeerd voor de eWorld Cup Playoffs en is hij opgeroepen voor het Zweedse nationale team. Om zijn verdere ontwikkeling te stimuleren kiest hij er nu voor om zich bij Team Gullit te voegen.
”Zoals wij een aantal maanden geleden hebben aangegeven richt Team Gullit zich inmiddels ook op internationale talenten. Olle heeft in het afgelopen jaar laten zien dat hij zich kan meten met de absolute wereldtop, en gaf aan op zoek te zijn naar begeleiding om ervoor te zorgen dat hij dat ook in de komende jaren kan blijven doen,” zegt Ruud Gullit.
Begin dit jaar lanceerde Ruud Gullit de eerste professionele en onafhankelijke FIFA-academy ter wereld. Het team biedt veelbelovende talenten professionele begeleiding en training om hen te helpen het spel naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast ontwikkelt de academy eigen software tools en ondersteunt het de talenten op het gebied van management en social media.
De selectie van Team Gullit bestaat verder uit de Nederlanders Floris Jorna (19), Julian van den Berg (18), Dani Visser (17) en de Braziliaanse Henrique Lempke (18). De spelers worden beschouwd als de meest veelbelovende talenten in de competitieve FIFA-wereld. Team Gullit is een initiatief van Triple.