Release nieuwe Nokia 3.1 in Nederland

0

HMD Global, the home of Nokia phones, kondigt vandaag de release aan van de nieuwe Nokia 3.1, die vanaf 18 juli 2018 te koop zal zijn. De adviesprijs bedraagt 149 euro. 

De Nokia 3.1 biedt high-end ervaringen in een fraai aluminium ontwerp en levert tegelijk de kwaliteit en het vakmanschap die men van een Nokia-smartphone verwacht. Als jongste telg van de Android One-familie wordt de Nokia 3.1 zowel op het gebied van hardware als software, door Google erkend als een topervaring in deze prijsklasse. 

Premium ontwerp
Net als het originele toestel biedt de nieuwe Nokia 3.1 een harmonieuze combinatie van gebruikte materialen en een uitgekiend ontwerp. Zijn frame in gefreesd geanodiseerd metaal en zijn gebogen glazen scherm geven het toestel een originele look die ook nog eens goed in de hand ligt. De subtiele maar opvallende metalen randen zijn afgestemd op de scherp geslepen zijkanten voor een afwerking van topkwaliteit. 

De Nokia 3.1 is de best betaalbare 18:9-smartphone in het bestaande assortiment. Het scherm is vergelijkbaar met de nieuwste flagship-producten, zodat er meer inhoud in één oogopslag kan weergegeven worden in een slank frame. Het toestel heeft een ideale grootte voor gebruik met één hand. De telefoon beschikt ook over een schadebestendig gebogen 5,2” HD+-scherm. Concreet wordt het beeld beschermd door de Corning® Gorilla® Glass 3 2.5D-technologie, waardoor het zo lang mogelijk intact blijft. 

Premium ervaringen
De Nokia 3.1 is uitgerust met de MediaTek 6750. Dat is een octa-corechip die twee keer zoveel processorkernen bevat – wat leidt tot een prestatieverhoging van 50% ten opzichte van de vorige generatie. Dankzij een 13-megapixelcamera met een verbeterde automatische scherpstelling legt de Nokia 3.1 ook herinneringen vast om keer op keer te herbeleven, terwijl de groothoekcamera aan de voorkant zich aanpast aan elke selfie.

Dankzij zijn complete set sensoren – gewoonlijk alleen beschikbaar op high-end-telefoons – draait de Nokia 3.1 moeiteloos de nieuwste apps en functies. De gebruiker haalt niet alleen het meeste uit populaire augmented reality-applicaties, maar kan ook eenvoudig en veilig betalen met Google Pay en bredere foto’s maken dankzij de panoramafunctie. 

Wout Martens, HMD Global: “De Nokia 3 is een zeer geslaagd model van het Nokia-smartphoneassortiment in Nederland. We hebben veel positieve feedback gekregen en we zijn enorm gemotiveerd om de ervaring van onze fans verder te verbeteren met deze nieuwe smartphone. Wij hebben ervoor gezorgd dat de Nokia 3.1 de perfecte balans biedt tussen snelheid en design, zodat het onze klanten aan niets ontbreekt.” 

Een pure, veilige en altijd up-to-date Android-ervaring
De Nokia 3.1 is de jongste telg van de Android One-familie en vult het scala van Nokia-smartphones, die een door Google ontworpen slimme en veilige ervaring bieden, verder aan. Nokia-smartphones met Android One bieden meer opslagruimte en autonomie, evenals de nieuwste innovaties van Google op basis van artificiële intelligentie. 

De Nokia 3.1 ontvangt drie jaar lang maandelijkse veiligheidspatches en twee jaar updates van het besturingssysteem, conform de garantie van het Android One-programma. Daarmee is de nieuwe Nokia 3.1 een van de meest beveiligde telefoons ter wereld. De telefoon is altijd up-to-date met de nieuwste Google-services zoals Google Assistant en Google Photos dat gratis hoogkwalitatieve foto-opslag biedt. 

Het toestel wordt standaard geleverd met Android Oreo™ zodat de gebruiker kan profiteren van de nieuwste functies – waaronder Google Assistant, Google Lens en Picture-in-Picture voor multitasking. Android Instant Apps zorgt ervoor dat gebruikers apps gemakkelijk kunnen ontdekken en uitrollen. Verder zijn er 60 nieuwe emoji en functies voor batterijoptimalisatie, zoals een beperking van apps die op de achtergrond draaien. De Nokia 3.1 is klaar voor Android P. 

De Nokia 3.1 is beschikbaar in 3 verschillende kleuren: blauw / koper en zwart / chroom en wit. Opslagopties: 2GB/16GB. De Nokia 3.1 zal beschikbaar zijn in de Benelux vanaf 18 juli 2018 voor de adviesprijs van 149 euro.