Zwitserse bioscoop neemt ’s werelds eerste 3D Cinema LED-scherm in gebruik

0

In het Zwitserse Zürich genieten filmliefhebbers vanaf nu van de nieuwste films op ’s werelds eerste 3D Cinema LED. Met de onthulling van 3D Cinema LED laat Samsung zien dat de standaard projectietechnologieën in bioscopen tot het verleden behoren. Samsungs 3D Cinema LED-display is 10,3 bij 5,4 meter en telt bijna 9 miljoen pixels. De wereldpremière vond plaats in de Arena Cinema in Zürich’s Urban Entertainment Center Sihlcity.

De 3D Cinema LED-schermen van Samsung zijn extreem helder. Dat resulteert in kristalheldere ondertitels en haarscherpe details. Haperende beelden behoren tot het verleden. Anders dan bij standaard 3D bioscoopschermen genieten alle bezoekers op het Samsung 3D Cinema LED scherm van consistente en betrouwbare beeldkwaliteit. Vanuit iedere stoel genieten fans van de ononderbroken, glasheldere filmervaring. Hierbij gaat betrouwbaarheid hand in hand met eersteklas prestaties.

“Vorig jaar kwamen we met het Cinema LED scherm. Het is fantastisch dat we bioscoopbezoekers nu ook laten genieten van een 3D-ervaring met dezelfde verbluffende beeldkwaliteit,” zegt Evert Van Camp, Country Director Display van Samsung Benelux. “We richten ons erop steeds meer filmfans deze ervaring te geven. We zijn dan ook druk bezig om de 3D Cinema LED-schermen wereldwijd in meer bioscopen te krijgen.”

Samsungs 3D Cinema LED-display is bijna 10,3 meter breed en 5,4 meter hoog en telt bijna 9 miljoen pixels. De 4K-resolutie (4.096 x 2.160) verzekert superscherp beeld. Daarnaast kan het scherm pieken in helderheid aan die tien keer hoger (146fL) zijn de huidige bioscoopstandaard (14fL). Zo krijg je waanzinnige contrasten. Dat is ideaal voor zowel films in 2D als 3D. Door de exceptionele beeldkwaliteit in HDR in combinatie met de audio van HARMAN beleven bezoekers de ultieme bioscoopervaring.

“Naast de betere beeldkwaliteit heeft het 3D Cinema LED scherm van Samsung nog meer voordelen,” zegt Eduard Stöckli, eigenaar van de bioscoop in Sihlcity die de wereldprimeur heeft. “Met de komst van het 3D Cinema LED-scherm hebben we de projectorkamer kunnen verwijderen. Daarmee hebben we ruimte gewonnen voor extra zitplaatsen en meer comfort voor onze bezoekers”.

In juli 2017 introduceerde Samsung de eerste Cinema LED-schermen. Die zijn momenteel te zien in bioscopen in Seoul en Busan (Zuid-Korea) en Shanghai (China). Het 3D Cinema LED scherm in Zürich is de eerste in Europa en wereldwijd de allereerste met 3D.