iPhone X niet aan te slepen ondanks hoge prijs

1

Er is veel gezegd over de hoge aanschafprijs van de iPhone X, maar toen de pre-orders afgelopen vrijdag begonnen was het toestel niet aan te slepen.

1159 euro of 1329 euro, zoveel betaal je respectievelijk voor de iPhone X met 64GB en de iPhone X met 256GB aan opslaggeheugen. Nog nooit vroeg Apple zoveel geld voor een nieuwe iPhone, en de bekendmaking van dit bedrag deed dan ook flink wat stof opwaaien online. Opiniestukken en boze reacties waren het er allemaal over eens: met de iPhone X gaat Apple voor het eerst echt te ver met de prijs.

Spoel vooruit naar vrijdag 27 oktober 9:00 uur. Binnen een half uurtje zaten Apple en Nederlandse webshops door hun volledige voorraad van iPhone X-toestellen heen. Een paar dagen later is er nog weinig veranderd: als je in dat halve uur geen exemplaar besteld hebt, moet je waarschijnlijk vijf weken wachten om opnieuw een bestelling te kunnen doen.

Dit heeft verschillende redenen. Op de eerste plaats zijn er blijkbaar toch genoeg mensen die een iPhone X los kopen of een iPhone X met abonnement afsluiten. Toch geeft het een ietwat vertekend beeld als we alle geruchten in de aanloop naar de release zouden negeren.

De weken en maanden voordat de pre-order startte puilden Apple-blogs namelijk uit van de geruchten over Apples productieproblemen. Het bedrijf uit Cupertino zou het erg lastig hebben gehad om de nieuwe frontcamera te produceren, een onmisbaar onderdeel voor Face ID. Hierdoor zou de productie op het laatste moment grote vertragingen op hebben gelopen, waardoor de voorraden nu extra beperkt zijn.

Apple zou nu al begonnen zijn met de eerste maatregelen voor de iPhones van 2018, zodat deze grote tekorten volgend jaar niet terug zullen keren.

1 REACTIE

  1. We zijn nu 3 maanden verder en Apple heeft de verkoopverwachting van de iphonX met 40% naar beneden bijgesteld voor 2018. Verkopen vallen na de eerste verkopen aan de diehard fans enorm tegen.

    Foxconn neemt ook geen extra personeel aan en de toelveringsbedrijven hebben allemaal beurswaarde verloren omdat ze veel en veel minder componenten aan Apple hoeven te leveren voor zowel de iphon 8 als de iphone X.

Reacties zijn gesloten.