AZ Alkmaar & Beyond Sports verlengen contract tot 2019

0

AZ Alkmaar gaat verder met het trainen van jeugdspelers en het analyseren van wedstrijden in Virtual Reality (VR). De Alkmaarse club bevestigt dat het contract met Beyond Sports, dat liep tot medio 2017, zal worden verlengd. De nieuwe verbintenis zal lopen tot medio 2019. 

De samenwerking, gestart in 2013, tussen de beste jeugdopleiding van Nederland en Beyond Sports is de afgelopen jaren geïntensiveerd. Waar in het begin de focus lag op het doen van onderzoek en het aantonen van de werking van de producten en het uitproberen van verschillende methoden, is de Virtual Reality training inmiddels geïmplementeerd in het wekelijkse schema.

‘Beyond Sports heeft zich in de afgelopen tijd verder gericht op het doorontwikkelen van een aantal producten, wat voor AZ bijvoorbeeld resulteert in het efficiënter gebruik kunnen maken van de Virtual Reality training. Deze contractverlenging laat zien dat deze keuze niet voor niets is gemaakt.’ zegt Sander Schouten, Business Director bij Beyond Sports.

AZ gebruikt op dit moment de Virtual Reality training voor alle teams die actief zijn in de jeugdopleiding om ervoor te zorgen dat het reactievermogen en het ruimtelijk inzicht van de spelers verbeterd. Robert Eenhoorn, Algemeen Directeur bij AZ: ‘De producten dienen niet als vervanging voor de normale trainingen, het wordt gebruikt als toevoeging. Door het focussen op aspecten die de reguliere training complementeren, creëert VR training completere spelers.’