Unite Europe 2017: drie dagen vol showcases, demo’s en panels

0

Van 27 tot en met 29 juni is Amsterdam dé place to be voor ruim 1.500 tekenaars, developers, leraren, filmmakers, onderzoekers en storytellers. De reden? Unite Europe. Deze internationale conferentie wordt georganiseerd door Unity Technologies, de toonaangevende creation engine voor gaming en interactieve entertainment. Of je je nu bezighoudt met videogames, simulaties of andere interactieve 2D-, 3D- en VR/AR-content, tijdens de conferentie ontdek je alle nieuwe tools binnen Unity 2017.1. Van showcases en marktinzichten tot certificeringskansen en ruimte om te netwerken met andere Unity-creators: op Unite Europe halen liefhebbers hun hart op.

Sprekers van onder andere Microsoft, Oculus, Google, Facebook, Samsung, Sony, Nvidia, Intel, Nintendo, CloudMoolah en Vuforia betreden het podium om hun laatste innovaties te laten zien. Daarnaast biedt Unity een uitgebreide vooruitblik op de komende versie van game-engine Unity: Unity 2017.1, inclusief een livedemonstratie die laat zien hoe tekenaars en developers efficiënter samen kunnen werken met de nieuwe krachtige, visuele tools.

In de Westergasfabriek in Amsterdam genieten bezoekers van meer dan zestig expert talks, demonstraties en panels over uiteenlopende onderwerpen: van de specificaties van gamedesign tot de optimalisatie van ontwerpprocessen. Kijk voor het programma van Unite Europe en ticketverkoop op de website.

Een voorproefje van een aantal sessies:

  • Cinemachine: van first-person shooter tot third-person action adventure, ontdek hoe Cinemachine je in-game radicaal kan veranderen (Unity Technologies);
  • Timeline & Cinemachine: gebruik Timeline & Cinemachine om gameplay en interactive cutscenes te combineren (Unity Technologies);
  • Nintendo Switch & Unity: hoe we GoNNER geschikt maken voor Nintendo’s nieuwste console (Art in Heart, Coatsink);
  • Terugblik Arizona Sunshine: hebben zombies ook gevoelens? (Vertigo Games);
  • Multi-scene-editing in Unity voor ‘FAR: Lone Sails’ (Okomotive GmbH);
  • Ontwerp AR-experiences in de echte wereld (Vuforia).

Tijdens de Made with Unity-showcase kunnen bezoekers maar liefst zeventien geselecteerde games spelen, gemaakt met Unity en ontwikkeld door mede-creators. Het gaat om games op meerdere platforms en van zowel kritisch geprezen als bekroonde creators, zoals White Elk en hun eerste titel Eclipse: Edge of Light, Hyperbolic Magnetism’s nieuwe release Beat Saber, Escape from Tarkov van Battlestate Games en meer. Tijdens de showcase zijn de developers van elke game aanwezig om hun ontwikkelingsproces te delen.