Samenwerking rondom Robotic Process Automation

0

SQS, een toonaangevende provider van softwaretests en kwaliteitsbewakingsdiensten, is een samenwerkingsverband aangegaan met Blue Prism, marktleider op het gebied van Robotic Process Automation (RPA) en bedenker van ’s werelds eerste “besturingssysteem voor de digital workforce”.

Door het samenwerkingsverband wordt de focus op kwaliteitsbewaking van de SQS-adviesdiensten gecombineerd met het RPA-softwareplatform van Blue Prism, dat organisaties de mogelijkheid biedt processen te automatiseren die anders handmatig zouden worden uitgevoerd of door aanpassing van bestaande IT-systemen. Met een hoger automatiseringsniveau profiteren organisaties van transformationele efficiencyvoordelen, ontwikkelen ze meer kennis over hun processen en leveren ze een superieure klantenservice.

“We hebben het hier niet over hardware/mechanische robots, maar over ‘softwarerobots’ die routineuze, handmatige bedrijfsprocessen gaan automatiseren. Aangezien SQS een kwaliteitsgerichte organisatie is en veel ervaring heeft met domein- en automatiseringsdiensten, biedt dit samenwerkingsverband ons de mogelijkheid tot re-engineering van bedrijfsprocessen, waarbij de complexiteit wordt verminderd en doelgerichte processen mogelijk zijn. Veel van onze klanten hebben al voor Blue Prism gekozen als hun favoriete RPA-leverancier, en daarom is dit voor ons een vanzelfsprekende stap,” vertelt Ralph Gillessen, directeur bedrijfsvoering van de SQS-groep.

“SQS is voor ons een ideale partner voor het ondersteunen van en  binnenkomen in bedrijfssectoren waar hoge niveaus van auditing, beveiliging en naleving vereist zijn,” aldus Michael Laurenson, algemeen directeur Allianties en Kanalen bij Blue Prism. “Zij begrijpen hoe ons RPA-platform gepland, geïmplementeerd en geschaald moet worden en bieden organisaties tevens een roadmap voor hun digitale transformaties. Zij automatiseren processen en zorgen ervoor dat bedrijfsdoelen en IT-middelen op elkaar zijn afgestemd.”