Apple Dubai Mall opent deuren op 27 april

0

Apple heeft vandaag de opening van een nieuwe Store in het Midden-Oosten aangekondigd: Apple Dubai Mall, een Store met een gewelfde pui van 57 meter en een balkon met uitzicht op de Burj Khalifa en de Dubai Fountain. Apple Dubai Mall is ontworpen als een ruimte waar iedereen kan samenkomen, leren en zich kan vermaken. Mensen kunnen van hieruit elke avond de spectaculaire fonteinshows bekijken. Ook zal ‘Today at Apple’, het nieuwe wereldwijde Store-evenement van Apple dat eveneens vandaag is aangekondigd, in deze Store plaatsvinden.

“We zien onze Stores als een ruimte waar bezoekers winkelen, inspiratie opdoen en contact leggen met anderen uit hun plaatselijke gemeenschap”, aldus Angela Ahrendts, senior vice president Retail bij Apple. “En waar kun je elkaar beter ontmoeten dan in het epicentrum van Dubai, bij de Dubai Fountain, de Burj Khalifa en de Dubai Mall? We voelen ons zeer vereerd dat we nu een plek hebben op een van de meest indrukwekkende en dynamische kruispunten ter wereld.”

Bij elke Apple Store willen de medewerkers graag een bron van kennis en inspiratie zijn.  ‘Today at Apple’ wordt volgende maand gelanceerd bij Apple Dubai Mall en in alle 495 Apple Stores, met nieuwe sessies over het maken van foto’s, video’s en muziek, programmeren, kunst, design en nog veel meer. De sessies worden geleid door ervaren medewerkers. In Apple Dubai Mall zullen ook opzienbarende evenementen worden gehouden met livemuziek, interviews met filmregisseurs en fotografen, en workshops met internationaal toptalent. Bij de opening worden diverse evenementen georganiseerd, zoals Live Art met Myneandyours en Artist Duos met musicus Hamdan Al Abri en kunstenaar Sultan Al Ramahi.

Creative Pros, het kunstzinnige equivalent van de technisch onderlegde Apple Genius, geven bij ‘Today at Apple’ individueel advies en training om klanten te helpen hun creatieve vaardigheden naar een hoger plan te tillen. De in totaal 148 medewerkers van de Store spreken samen 45 talen en staan klaar om klanten van over de hele wereld welkom te heten.

Net als veel van de andere belangrijke Apple Stores wordt Apple Dubai Mall open en transparant, zonder duidelijke scheiding tussen binnen en buiten, zodat de grenzen tussen de Store en de plaatselijke gemeenschap zoveel mogelijk worden opgeheven. Om de klimatologische omstandigheden in Dubai het hoofd te bieden, heeft Foster + Partners achttien gemotoriseerde ‘Solar Wings’ ontworpen van 11,5 meter hoog, die reageren op de continue veranderingen in de omgeving. Wanneer de zon op z’n heetst is, verkoelen ze de Store, en ’s avonds gaan ze open om iedereen uit te nodigen op het openbare terras. De Solar Wings zijn geïnspireerd op de traditionele Arabische Mashrabiya-vensters. Ze zijn lokaal geproduceerd van 340 met koolstofvezel versterkte polymeerstaven. De achttien panelen zijn 55 meter breed en vormen samen een van de grootste kinetische-kunstinstallaties ter wereld.

Sinds de eerste twee Apple Stores in de Verenigde Arabische Emiraten achttien maanden geleden hun deuren hebben geopend in Dubai en Abu Dhabi, hebben ze meer dan 4 miljoen bezoekers ontvangen. Bij Dubai Mall, een megaproject van Emaar en het drukst bezochte winkel- en lifestylecentrum ter wereld, zal Apple nog meer mensen bereiken: het winkelcentrum heeft de afgelopen drie jaar al meer dan 80 miljoen bezoekers getrokken. De locatie kijkt uit op het meer en zal tot middernacht geopend zijn.

Meer informatie over komende evenementen en de aanmelding daarvoor is te vinden op apple.com/ae/retail/dubaimall