thyssenkrupp zet Microsoft HoloLens in voor het inmeten van trapliften

0

Technologieconcern thyssenkrupp heeft aangekondigd de Microsoft HoloLens-technologie voortaan ook voor het inmeten van haar trapliften te gaan gebruiken. thyssenkrupp zette de technologie eerder al in bij haar onderhoudswerkzaamheden aan liften.
Met de HoloLens, ‘een mixed-reality device’, kunnen de adviseurs van thyssenkrupp de trap van de klant al bij het eerste bezoek inmeten. Het device visualiseert de meetgegevens in een ‘Mixed-Reality’-omgeving, waarin de klant de traplift in zijn eigen woning geprojecteerd ziet. Met de HoloLens speelt thyssenkrupp in op de toenemende vraag naar op maat gemaakte mobiliteitsoplossingen voor in huis, waarbij snelheid van levering voorop staat. Door gebruik te maken van de HoloLens kan de levertijd van een traplift met factor vier worden teruggebracht.

Dankzij de HoloLens zijn de adviseurs van thyssenkrupp in staat een zeer realistisch beeld van de traplift in de woning van de klant te visualiseren. Het device meet naast de trapoppervlakten ook eventuele obstakels zoals een verwarming langs de trap, lichtschakelaars en de afstand tot de muur. Dankzij de visualisatie van de traplift kan de senior perfect aangeven welke bekleding, welk type stoel en welke railkleur het beste bij zijn interieur past.

Andreas Schierenbeck, CEO van thyssenkrupp Elevator: “De HoloLens maakt het mogelijk om mobiliteitsoplossingen in huis te visualiseren en de klantbeleving verder te verbeteren. Hiermee hopen we een nog grotere bijdrage te kunnen leveren aan de levenskwaliteit van senioren, ook als hun mobiliteit achteruit gaat.

De HoloLens-technologie voor trapliften komt als geroepen: de vraag naar mobiliteitsoplossingen voor in huis neemt in rap tempo toe. De wereldbevolking neemt toe en wordt bovendien, door de verbeterde levenstandaarden en gezondheidszorg, steeds ouder. Bovendien geldt in veel landen, waaronder Nederland, dat senioren door de aangepaste wetgeving verplicht worden langer zelfstandig thuis te wonen, omdat zij pas later in aanmerking komen voor een zorginstelling.

Het gebruik van de nieuwe technologie helpt senioren bovendien zich goed te informeren over mobiliteitsoplossingen. Geen overbodige luxe, want uit onderzoek onder zo’n 11.000 senioren blijkt dat bijna de helft zijn huidige woning niet geschikt vindt om in de toekomst te blijven wonen. Daarentegen bleek uit het onderzoek dat slechts 9 procent al op zoek is gegaan naar informatie over hulpmiddelen voor in huis. Het onderzoek was een initiatief van onder andere thyssenkrupp.

thyssenkrupp staat al lang bekend om haar oplossingen voor senioren om zelfstandig en comfortabel langer thuis te wonen. Met het gebruik van de HoloLens speelt het technologieconcern nog beter in op drie cruciale factoren bij trapliften. Ten eerste is iedere trap anders, waardoor een traplift een op maat gemaakte oplossing is die moet voldoen aan de persoonlijke wensen van de individuele klant. Daarnaast is er sprake van een emotionele factor: senioren moeten accepteren dat ze minder mobiel worden en een hulpmiddel nodig hebben; de visualisaties met de HoloLens helpen om letterlijk alles in perspectief te zien. Ten slotte is de klant van vandaag gewend aan een snelle service en levertijd, iets waar de HoloLens een zeer grote rol in kan spelen.

thyssenkrupp heeft de HoloLens al bij meer dan 100 klanten in Nederland, Spanje en Duitsland getest. De reacties waren zeer positief.

Innovaties van thyssenkrupp
De inzet van HoloLens voor trapliften volgt op een aantal andere technologische innovaties van thyssenkrupp, zoals MAX, de HoloLens-technologie voor liftonderhoud en de MULTI. Dankzij MAX kan de stilstand van de lift voor onderhoud met 50 procent worden teruggedrongen. Met de HoloLens-technologie voor liftonderhoud kunnen servicetechnici hun werk veiliger en efficiënter uitvoeren. MULTI is een lift die zowel horizontaal als verticaal beweegt, waardoor de transportcapaciteit met 50% toeneemt en de footprint van de lift zelfs afneemt.