Apple populairst in Nederlandse zakelijke smartphonemarkt

0

43 procent van de zakelijke smartphones is een Apple iPhone, daarmee staat Apple op nummer één van meest gebruikte zakelijke smartphones in Nederland. Samsung neemt ruim een derde deel in beslag. Microsoft sluit de top drie met bijna 9 procent. BlackBerry is zo goed als verdwenen op de Nederlandse zakelijke markt. HTC ziet haar aandeel verder dalen naar slechts 1 procent. Dit blijkt uit analyse van circa 1.500 interviews die Computer Profile de afgelopen zes maanden heeft gehouden met IT-verantwoordelijken van Nederlandse bedrijfsvestigingen met 50 of meer werknemers over mobiele telefonie.

Meest gebruikte zakelijke smartphones

iOS meest gebruikte mobiele platform
Vorig jaar lag het aandeel van Android-toestellen voor het eerste hoger dan iOS, Windows Phone en BlackBerry OS. Nu staat iOS toch weer op nummer één. Vanaf 2011/2012 heeft het gebruik van Android in de zakelijke markt een vlucht genomen. Voor Microsoft Phone-toestellen is na enkele perioden van stijging in het zakelijk gebruik nu weer een daling te zien.

Besturingssystemen op zakelijke smartphones

Verschillende marktsegmenten
De verdeling van zakelijke smartphones verschilt als men kijkt naar het type en de omvang van een bedrijf. Waar bij multinationals meer dan de helft met een mobiele telefoon van Samsung rondloopt, is dit bij national enterprises nog geen kwart. In dit segment komen gemiddeld wel meer Nokia smartphones voor. BlackBerry OS (het door RIM ontwikkelde besturingssysteem) en het Symbian OS is zo goed als verdwenen.

Smartphones per marktsegment 2013-2017