Gentse start-up TAITO bereikt meer dan 3 keer crowdfunding-doel

0

De Gentse start-up TAITO – van de hand van twintigers Jules Dobbelaere, Nathan De Baets en François Desmet – heeft 323% van hun crowdfunding doel behaald op crowdfundingplatform Indiegogo. Het doel van de drie Gentse ondernemers is om de veiligste step op de markt te brengen. De pre-sale van TAITO steps startte op 1 februari 2022 via crowdfunding-platform Indiegogo en was binnen het uur volledig gefinancierd. Ondertussen kon TAITO zelfs meer dan het drievoud van zijn doel binnenhalen. “De Belgische markt heeft duidelijk nood aan veiligere e-steps”, aldus mede-oprichter Jules Dobbelaere.

Vlaamse start-up tekent succesvolle lancering op
Op 1 februari 2022 startte de pre-sale van TAITO via Indiegogo, een crowdfunding-platform gericht op ondernemers die nieuwe technologieën lanceren. De drie twintigers stelden hun doel op €20.000 en bereikten binnen het uur dit beoogde bedrag. TAITO steunen kon door middel van een vrije bijdrage of door alvast één van hun producten te kopen. In de eerste 24 uur van de pre-sale werden er zo al 18 TAITO-steps verkocht. Op het einde van de campagne werden in totaal 42 steps verkocht. “Een groot succes”, aldus Jules Dobbelaere, “We zijn zeer verheugd dat we het bedrag zo snel wisten te behalen. We zijn natuurlijk erg dankbaar voor alle steun die we hebben ontvangen. Dit bevestigt voor ons enkel nog meer dat veiligere e-steps sterk gegeerd zijn vanuit de Belgische markt. Mensen zijn op zoek naar een veiliger alternatief en wij kunnen hen dat bieden.”

Drie twintigers lanceren veiligere e-step
De e-step-ervaring moet veiliger en aangenamer kunnen, dat is wat Jules Dobbelaere (29), Nathan De Baets (27) en François Desmet (25) op het oog hadden. Zo onstond TAITO. De TAITO beschikt over 3 grotere wielen en een ‘nieuw, scharnierend veersysteem, nooit eerder gezien op een driewielige e-scooter.’ waardoor gebruikers makkelijker hun stabiliteit kunnen behouden tijdens het rijden. Voor een stabielere rij-ervaring, beschikt de TAITO ook over opblaasbare wielen. Daarnaast zorgen ingebouwde verlichting die sterker schijnt wanneer er geremd wordt, pinkers op zowel het stuur als het achterlicht, evenals een belangrijke achterverlichting voor de rijder, en een toeter voor een veiligere verplaatsing. Al deze kenmerken zorgen ervoor dat de TAITO de veiligste e-scooter op de baan is.

“Het is onze belangrijkste missie om te zorgen dat gebruikers zich veilig voelen wanneer ze gebruik maken van een e-step”, legt Jules Dobbelaere uit. “TAITO e-steps tillen de rijervaring naar een hoger niveau, doordat gebruikers zich veel zekerder voelen tijdens hun rit. De optimale schokdemping dankzij de drie grotere, pneumatische banden en de gepatenteerde vering spelen hierbij een grote rol. Het is jammer dat gebruikers een e-step momenteel vaak associëren met een onstabiele en gevaarlijke rijervaring, dus hier willen we met TAITO graag verandering in brengen.”

Easy-to-repair-product
Verder weten TAITO e-steps zich van andere e-steps te onderscheiden doordat elk onderdeel herstelbaar of vervangbaar is in een easy-to-repair product via modulaire componenten. Dit in tegenstelling tot veel andere e-steps waarbij de onderdelen vaak moeilijk of zelfs niet te vervangen zijn, waardoor die steps een minder duurzame oplossing zijn. Wie daarentegen investeert in een TAITO e-step, investeert in een aankoop waar met een veel langere levensduur.

“Anno 2022 vinden we het zonde dat het huidige aanbod van e-steps er niet in slaagt om een duurzame oplossing aan te reiken bij eventuele defecten”, vindt Jules Dobbelaere. “TAITO e-steps zijn ontwikkeld met het oog op een lange levensduur. Alle onderdelen kunnen losgeschroefd worden, zodat deze gemakkelijk hersteld of vervangen kunnen worden indien nodig. Angst voor regen of plassen wordt ook overbodig, doordat onze e-steps bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Belgium-proof dus, met roestbestendige onderstellen en op druk geteste verzegeling, die de batterijbehuizing beschermt en ervoor zorgt dat er geen water in de holte kan binnendringen.”