Open Beta Space Punks gaat 20 april van start

0

De toonaangevende Poolse gamestudio Flying Wild Hog heeft vandaag aankondigd dat de Open Beta van de top-down looter-shooter Space Punks op 20 april van start gaat. Het melkwegstelsel van wapens, glorie en over-the-top actie is vanaf deze datum gratis speelbaar op pc, exclusief via de Epic Games Store. Deze stap is een mijlpaal in de voortdurende ontwikkeling van de free-to-play titel.

Space Punks, ontwikkeld door Flying Wild Hog, is een free-to-play top-down ARPG die zich afspeelt in een oneerbiedige sciencefiction-omgeving waar spelers zich een weg banen naar roem, glorie en fortuin door lucratieve opdrachten aan te nemen in de gevaarlijkste uithoeken van het sterrenstelsel. Space Punks wordt uitgebracht door de toonaangevende Britse videogame-uitgever Jagex, ontwikkelaar van de iconische RuneScape-franchise, die meer dan twintig jaar ervaring in het bouwen van enorme communities gebruikt om de nieuwste titel van Flying Wild Hog te ondersteunen.

De lancering van de Open Beta (of content-update “The Cracked One” voor degenen die het bijhouden) gaat gepaard met een volledig herontworpen gameplay-loop en nieuwe endgame-content genaamd “The Crack”, een nieuwe eindeloze ervaring die zich afspeelt in de diepten van een zwart gat en maximaal vier spelers naar het onbekende en oneindige laten zoeken.

Michał Kuk, Game Director bij Flying Wild Hog, zegt: “We zijn ongelooflijk trots op wat we tot nu toe met Space Punks hebben gebouwd. De laatste paar maanden van Early Access waren essentieel bij het verfijnen en afstemmen van de belangrijkste gameplay-concepten – die we samen met alle belangrijke feedback van spelers hebben gecreëerd. Spelers kunnen uitkijken naar een unieke over-the-top sciencefiction-ARPG met genoeg wapens, granaten en gadgets om ervoor te zorgen dat ze altijd blijven terugkomen voor meer. De Open Beta betekent dat we ernaar uitkijken om meer spelers dan ooit te verwelkomen in de wereld van Space Punks, maar dat betekent niet dat we klaar zijn met luisteren naar onze zeer belangrijke community, of dat we bijna ‘klaar’ zijn met werken aan de game. We hebben nog zoveel meer waar we de komende maanden naar uitkijken en we kunnen niet wachten om het grote publiek te laten zien waar we aan hebben gewerkt!”

Phil Mansell, CEO van Jagex, zegt: “Space Punks belichaamt de filosofie van Jagex over live service games door spelers een continu evoluerende multiplayer-ervaring te bieden met een sterke focus op social play. Nauw samenwerken met de community van een game staat centraal in alles wat we doen voor de RuneScape-franchise, dus het is een absoluut genot om te werken met een studio als Flying Wild Hog wiens waarden zo nauw aansluiten bij de onze. Het was een voorrecht om Flying Wild Hog te ondersteunen tijdens de Early Access-fase, en we kijken ernaar uit om hen te ondersteunen tijdens de Open Beta van de game, terwijl ze een langdurige en betekenisvolle relatie met spelers blijven opbouwen gedurende 2022 en verder.”

Spelers kunnen vanaf 20 april 2022 gelijk aan de slag met de Open Beta van Space Punks. Degenen die de voortdurende ontwikkeling van de game willen ondersteunen en een geweldig in-game look willen aanmeten, kunnen Founders Packs aanschaffen in de Epic Games Store. Deze zijn er in twee varianten:

  • Swag Pack: Het basispakket voor elke ruimtebandiet ontgrendelt gelijk alle vier de hoofdpersonages. Het bevat ook een Season 1 Battle Pass die later in de Open Beta wordt gelanceerd en exclusieve achtergronden, vier emotes, het Epic Cape- en Epic Dash-effect. Prijs: € 23,99

Splendor Pack: Het ultieme starterspakket voor de hardcore schurken onder ons bevat alles in het Swag Pack plus andere extra voordelen, waaronder 25 tiers skips voor de Season 1 Battle Pass, vier Epic Character Skins, een Epic Player Entrance en meer. Prijs: € 39,99