LG introduceert OLED- en QNED-TV line-up voor 2022 in Nederland

0

Nieuwe line-up biedt de beste OLED- en QNED-beeldkwaliteit, een groot aantal schermformaten, levendige kleuren, scherpe beelden en uitstekende kijkervaringe

De langverwachte OLED- en QNED-TV’s voor 2022 van LG Electronics (LG) zijn vanaf vandaag beschikbaar. Beide series hebben diverse prijzen gewonnen op CES 2022 vanwege hun uitstekende beeldkwaliteit, verbeterde prestaties en strakke ontwerpen1. De nieuwste QNED-TV’s leveren namelijk een verbluffende beeldkwaliteit dankzij de gepatenteerde Quantum Dot NanoCell-technologie. Zo gaat de kijker volledig op in de beeldbeleving, met nauwkeurigere kleuren en verbeterd contrast en helderheid.

De nieuwste OLED- en QNED-TV’s van LG, met schermformaten van 42 inch tot 86 inch, zijn vanaf nu beschikbaar voor pre-order op LG.com/nl.

LG OLED evo
Het nieuwe OLED-scherm is het meest geavanceerde beeldscherm van LG tot op heden. Het bevat de nieuwe α (Alpha) 9 Gen 5 intelligente processor, inclusief Brightness Booster-technologie. Ook is LG’s evo-technologie ingebouwd in de 2022 G2-serie (LG OLED evo Gallery Edition) en C2-serie. Dit creëert een ongeëvenaarde home entertainment-ervaring.

LG OLED evo-technologie biedt betere helderheid en details voor hyperrealistische beelden die bijna van het scherm spatten. De helderheid wordt nog verder verbeterd door de nieuwe functies Brightness Booster Max (G2-serie) en Brightness Booster (C2-serie), die mogelijk worden gemaakt door de verhoogde verwerkingskracht van de α9 Gen 5-processor2.

Gepatenteerde technologie voor QNED-TV
Dankzij LG’s exclusieve Quantum Dot NanoCell-technologie optimaliseren de nieuwe QNED-TV’s de kijkervaring voor LCD-beeldkwaliteit nog verder. De beeldschermen produceren rijke en nauwkeurige kleuren die content van elk genre tot leven brengen. Gecertificeerd door het internationale producttestbureau Intertek voor het leveren van 100 procent kleurvolume en kleurconsistentie, bieden LG QNED-TV’s uitstekende kleuren over een brede kijkhoek. Op die manier kan iedereen in de kamer genieten van de ultieme LCD-kijkervaring3.

Grootste scala aan schermformaten ooit
LG’s 2022 line-up van OLED- en QNED-TV’s introduceert ook nieuwe schermformaten en stijlvolle designs om consumenten meer keuze te geven. Naast ’s werelds eerste 97-inch OLED-TV en een nieuw 83-inch model, biedt de G2-serie opties van 77-, 65- en 55-inch. Hierdoor hangt er in vrijwel elke ruimte in huis het juiste formaat beeldscherm. Dankzij het verfijnde Gallery Design van de G2-serie kunnen gebruikers de TV’s vlak tegen de muur monteren voor een naadloze en verfijnde uitstraling, terwijl het scherm opgaat in de omgeving.

De C2-serie van LG biedt de meeste schermformaten van de 2022-reeks, met in totaal zes afmetingen om uit te kiezen. De 42-inch OLED-TV is ideaal als TV in een kleinere kamer, of voor liefhebbers van console- en pc-gaming. Het schermformaat is een aanvulling op het brede assortiment met 83-, 77-, 65-, 55- en 48-inch modellen van de C2-serie. Ook is de serie dit jaar voorzien van dunnere randen die helpen om een nog ​​meer meeslepende kijkervaring te bieden. Het hoogtepunt is de 65-inch LG OLED Objet Collection (65ART90-serie) met OLED evo-technologie. Dit bijzondere scherm combineert een unieke vormfactor met een ingetogen, minimalistische stijl die elke omgeving aanvult.

Bovendien bieden de QNED-TV’s voor 2022 van LG consumenten een breed palet aan formaten om uit te kiezen. De QNED99, QNED90, QNED85 en QNED80 zijn allemaal verkrijgbaar in modellen van 86-, 75- en 65-inch en leveren een unieke ervaring voor de kijker op grote schaal. Voor degenen die minder ruimte tot hun beschikking hebben, of de voorkeur geven aan meer bescheiden afmetingen, zijn de QNED85 en QNED80 ook verkrijgbaar in 55-inch versies.

Intelligente LG α9 Gen 5-processor
De nieuwe en verbeterde LG α9 Gen 5-processor maakt gebruik van zelflerend algoritme om de opschalingsprestaties van de nieuwste OLED’s te verbeteren. Zo krijgen beelden een meer driedimensionale kwaliteit door elementen op het scherm beter van elkaar te onderscheiden. De modellen uit de G2-, C2- en Z2-serie zijn uitgerust met de α9 Gen 5-processor.

Daarnaast beschikken deze modellen over het nieuwe Dynamic Tone-mapping Pro Algorithm. Dit algoritme verwerkt afzonderlijk meer dan 5.000 gebieden op het scherm en verbetert deze om een ​​levendiger en gedetailleerder beeld te produceren. Dit ongeacht de heldere of donkere tonen van het beeld. Bovendien verbetert de nieuwste processor van LG de geluidskwaliteit via de AI Sound Pro-functie. Hierdoor kunnen de ingebouwde luidsprekers van de TV virtueel 7.1.2 surround sound produceren.

Dolby Vision IQ met Precision Detail
De nieuwste OLED’s en QNED’s van LG zijn de eerste TV’s die Dolby Vision IQ met Precision Detail gebruiken. Deze nieuwe technologie haalt nóg meer uit Dolby Vision-content. Het onthult details in zowel lichte als donkere gebieden die voorheen niet goed zichtbaar waren. En voor een net zo meeslepende audio-ervaring, leveren de nieuwe OLED- en QNED-tv’s Dolby Atmos® ruimtelijk geluid via hun luidsprekersysteem.

Geoptimaliseerd voor gamers
Uniek op het gebied van pc- en consolegaming bieden de LG OLED-TV’s een responstijd van 0,1 milliseconde (GtG), een lage input lag en tot vier HDMI-poorten die meerdere HDMI 2.1-functies ondersteunen. Daarnaast is cloudgaming nu ook beschikbaar op LG OLED via ingebouwde ondersteuning voor Google Stadia en GeForce NOW. Met behulp van het Game Optimizer-menu kunnen gebruikers snel schakelen tussen gespecialiseerde gamefuncties en presets. Bijvoorbeeld de Dark Room Mode, die de schermhelderheid aanpast voor een betere game-ervaring in donkere ruimtes, evenals een sportmodus die aansluit bij first-person shooters, RPG’s en real-time strategische games.

De LG 2022 QNED-displays – waaronder de CES 2022 Innovation Award-winnende 8K QNED Mini LED 86QNED99 – beschikken over de nodige gaming-specifieke functies. Deze zorgen ervoor dat pc- en console-gaming nog beter tot zijn recht komt. LG QNED ondersteunt meerdere HDMI 2.1-functies, waaronder automatische lage latentiemodus (ALLM) en verbeterd audioretourkanaal (eARC). Dit terwijl ondersteuning voor Google Stadia en GeForce NOW betekent dat gebruikers ook cloudgaming optimaal kunnen ervaren. En voor snelle in-game toegang tot alle relevante functies en instellingen, bieden LG QNED TV’s ook de handige Game Optimizer en Game Dashboard-menu’s.

Geüpgrade gebruikerservaring (UX)
De volledige selectie van OLED- en QNED-TV’s wordt geleverd met webOS 22, de nieuwste versie van LG’s innovatieve Smart TV-platform. webOS 22 biedt een aantal nieuwe personalisatie-opties, waaronder aanpasbare gebruikersprofielen. Met deze optie kan elk lid van het huishouden de kijkervaring aanpassen en gemakkelijker toegang krijgen tot favoriete kanalen, apps en services.

Het platform van LG biedt ook andere innovatieve functies, zoals Room To Room Share. Hierdoor kunnen gebruikers kabel- of satelliet-TV-content van de ene LG-TV naar de andere verzenden via Wi-Fi4. De functionaliteit Always Ready zorgt ervoor dat de TV een mediadisplay wordt wanneer deze niet in gebruik is5. Eveneens kunnen gebruikers via Home Dashboard eenvoudig actieve bronnen (gameconsoles, Blu-Ray-spelers enz.) controleren, evenals alle smart home-apparaten die met de TV verbonden zijn. Met Sports Alert kunnen sportfans hun favoriete teams in meerdere competities volgen en allerlei meldingen instellen, waaronder voor de starttijd van de wedstrijd en de uiteindelijke score.

Bezoek LG.com/nl voor meer informatie over de OLED- en QNED-serie van LG voor 2022. De prijzen zijn eveneens via LG.com/nl terug te vinden, inclusief een speciale pre-orderactie: ontvang bij aankoop van geselecteerde 2022-modellen een bundelkorting bij aankoop van een soundbar of gratis DFP8 Tone Free earbuds.


 

1. 2021 CES Innovation Awards Honorees omvatten modellen 97-inch G2, 83-inch G2, 42-inch C2, 48-inch C2 en 83-inch C2.
2. Brightness Booster is van toepassing op grote modellen 83-inch C2, 77-inch C2, 65-inch C2 en 55-inch C2.
3. Gecertificeerd door Intertek met behulp van CIE DE2000: LG QNED-tv’s registreerden 100 procent kleurconsistentie over 18 kleurpatronen met een kijkhoek van ±30°. Gecertificeerd door Intertek met IDMS 1.1 (cl. 5.32): LG QNED-tv’s registreerden 100 procent kleurvolume voor de DCI-P3-kleurruimte. 100 procent kleurconsistentie is van toepassing op de QNED Mini LED QNED99, QNED95, QNED90-serie; 100 procent kleurvolume is van toepassing op de QNED Mini LED QNED99, QNED95, QNED90, QNED85-series.
4. Room To Room Share ondersteunt alleen content van settopboxen en bijbehorende uitzendingen. Hoofd-tv (content sender): Z2-, G2-, C2-serie; QNED Mini LED QNED99 en QNED95-serie. Ontvangende tv (content receiver): alle nieuwe modellen voor 2022.
5. Modellen die Always Ready ondersteunen: QNED Mini LED QNED99, QNED95-, QNED90-series.
6. Modellen die Dolby Vision IQ met Precision Detail ondersteunen: Z2-, G2-, C2-series; 8K QNED Mini LED QNED99, QNED95-serie.