Belsimpel breidt uit: websites in acht talen beschikbaar

0

De Nederlandse telecomspecialist is onder de naam Gomibo druk bezig Europa te veroveren en heeft nu, naast Engels, Duits en Nederlands, vijf nieuwe talen aan de websites toegevoegd.

Belsimpel heeft de wind in de zeilen. De grootste telecomaanbieder van de Benelux behaalde in 2021 bijna een half miljard omzet en heeft ruim 700 werknemers. Sinds vorig jaar timmert het bedrijf onder de naam Gomibo flink aan de weg in Europa. Uniek is dat Gomibo, net als bij het Nederlands platform Belsimpel, zorgt dat vandaag bestelde pakketten veelal de volgende dag in huis zijn, een dienst die veel lokale concurrenten niet aanbieden. Ook dankzij andere services, zoals goede retourvoorwaarden en lage bezorgkosten, weten Europese klanten de webshops goed te vinden.

Mede-oprichter Jeroen Elkhuizen verklaart: “We zien dat we in Nederland eigenlijk echt voorop lopen als het gaat om aankopen doen via het internet, zeker van smartphones. Met Gomibo hebben we nu alles wat we in Nederland met Belsimpel heel goed deden, gekopieerd naar vijftien andere landen, en we leggen daarmee direct de lat in de landen een stuk hoger.”

Inmiddels zijn er vijftien Gomibo-domeinen gelanceerd, waardoor klanten van Slovenië tot Italië en Ierland hun telefoon en toebehoren bij Gomibo kunnen bestellen. Tot nu toe waren deze websites beschikbaar in het Engels, met een uitzondering voor Gomibo.de. Daar kregen klanten uit Duitsland al langer een Duitse vertaling te zien.

Het doel van Belsimpel / Gomibo is echter om iedereen de smartphone, abonnement of accessoire te laten vinden die écht bij hem of haar past. Dat gaat lastiger als je moet zoeken op Engelse zoektermen. Daarom zijn er nu vijf nieuwe talen aan de websitedomeinen toegevoegd. Klanten kunnen de Gomibo-websites nu ook in het Spaans, Italiaans, Frans, Zweeds en Deens bekijken.

Een mooie stap, aldus Jeroen Elkhuizen: “Een smartphone is natuurlijk een belangrijk toegangsmiddel tot de digitale wereld, en vaak niet goedkoop. Het is dan fijn als je op Gomibo de informatie in je moedertaal beschikbaar is, in plaats van in het Engels. We zijn heel blij dat we die klanten nu nog beter in hun wensen kunnen voorzien. Dat klanten er ook blij mee zijn, blijkt wel uit de vele positieve reviews die we ontvangen.” Dat klopt: op website Trustpilot krijgen alle domeinen uitstekende reviewscores. De verwachting is dan ook dat er in de toekomst meer talen worden toegevoegd.