Belsimpel gaat platform aanbieden als service aan telecomproviders

0

Belsimpel (internationaal bekend als Gomibo) is marktleider in mobiele telefoons en abonnementen in Nederland. In 2019 werd bekend dat Belsimpel uitbreidt naar 15 landen in Europa. Nu, 3 jaar later, kondigt het bedrijf ook een nieuwe stap aan: Belsimpel blijft reseller, maar gaat daarnaast haar software ook openstellen voor telecomproviders. Deze nieuwe service wordt gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona eind februari onder de naam Gomibo. Het MWC is de grootste tech- en telecombeurs van Europa. Hier worden de nieuwste ontwikkelingen in de telecomindustrie gepresenteerd, waaronder dus de nieuwe software services van Belsimpel.

Als resellerplatform heeft Belsimpel de afgelopen vijftien jaren alle software zelf gebouwd en continu geoptimaliseerd. Gomibo doet dit met een duidelijk doel: De mobiele wereld veranderen en daarmee zorgen voor de beste klantervaringen. Achter het platform zit heel veel specialistische software die op het eerste oog niet zo opvalt, denk bijvoorbeeld aan een systeem waarmee je als klant een reparatie kunt regelen, software waarmee je op een veilige manier iemands identiteit kunt verifiëren, maar ook het ordermanagementsysteem heeft Belsimpel zelf gebouwd. Alles wat je als telecomprovider nodig hebt zit in de software.

De stap van Belsimpel van reseller naar een softwareleverancier lijkt dus een logische te zijn. Belsimpel blijft reseller naast het leveren van de nieuwe SaaS-diensten (Software as a Service), om via meer dan een miljoen klanten per jaar de software verder te optimaliseren.

Een mooie ontwikkeling, aldus medeoprichter en eigenaar Jeroen Doorenbos: “Ons doel is om de toegang tot de mobiele wereld voor veel meer mensen gemakkelijk te maken. Door gebruikers, met telecom providers, producten en services met elkaar te verbinden in onze digitale ecosysteem realiseren we dit. En doordat we onze software openstellen kunnen we meer impact maken bij nog meer klanten wereldwijd. ”

Tijdens het Mobile World Congress 2022 (28 februari t/m 3 maart) in Barcelona presenteert en demonstreert Gomibo voor het eerst haar SaaS-product. Je vindt ze in Hall 2 (2D1).