Slimme snufjes voor een prikje in je eerste appartement

0

Iedereen herinnert het zich vast wel. Je bent net klaar met studeren, gaat op zoek naar je eerste werkplek en vaak ook je eerste appartement of studio. Die eerste huurwoning inrichten is vaak een nog grotere uitdaging. Je budget is beperkt en gaat in de eerste plaats naar essentiële zaken zoals een bed, sofa en kasten. Alles wat onder decoratie en elektronica valt, koop je gewoonlijk pas na enkele loonstrookjes. Daarom geven wij je 3 slimme tips voor een budgetvriendelijke start in je eerste appartement. 

Kleine appartementen en studio’s worden steeds duurder, waardoor starters moeilijk een betaalbare huurwoning kunnen vinden. Nadat je die woning dan eindelijk hebt gevonden, moet je die op een budgetvriendelijke manier inrichten en dat is niet altijd een makkelijke klus. Wat koop je eerst: een nieuwe blender of enkele decoraties om die akelige echo weg te werken? Met deze 3 tips zorgen wij ervoor dat jouw eerste stekje een gezellig thuis wordt.

De kringloop is je beste vriend
Gloednieuwe meubels zitten niet in ieders startbudget, zelfs niet wanneer het de basiscollectie van een bekende Zweedse meubelfabrikant betreft. De kringloopwinkel of websites als tweedehands.be / marktplaats.nl zijn daarom een ideale oplossing. Controleer hier altijd goed de kwaliteit van de meubels en andere producten die je koopt. In kringloopwinkels krijg je bovendien vaak nog een jaar garantie op huishoudelektronica. Wat je zeker in een kringloopwinkel zal vinden, is leuk servies. Met wat geluk vind je er een set borden met enkele krasjes voor enkele euro’s.

Sharing is caring
Het zal je verbazen wat je allemaal gratis kan vinden in de juiste sociale media-groepen. Veel regio’s hebben een groep waar inwoners spullen gratis aanbieden. Dat kan een oude set potten of pannen zijn, maar soms ook meubels die anders op de vuilnisbelt terechtkomen. Hier geldt vaak een “first come, first serve” regel, waarbij de beste aanbiedingen na enkele minuten al weg zijn. Schakel dus zeker je meldingen in zodat je meteen op de hoogte bent van een nieuwe post. In sommige groepen mag je ook vragen naar producten, dus wees zeker niet bang om te vragen naar spulletjes die jij kan gebruiken. En je leert er meteen wat mensen uit de buurt mee kennen, dubbele win!

Slimme snufjes voor een prikje
De smart home liefhebbers met grootse dromen, botsen vaak op enkele muren wanneer ze net hun eerste appartement hebben. Enerzijds mag je niet zomaar alles aanpassen in een huurwoning en anderzijds heb je daar niet altijd het budget voor. Gelukkig wordt smart home technologie steeds toegankelijker en betaalbaarder. Ook Nuki, Europees marktleider van slimme toegangsoplossingen, ziet het belang van deze twee aspecten. Daarom bieden ze de Smart Lock 3.0 aan de zeer interessante prijs van €149 aan. Die maakt van jouw smartphone (en die van je partner of huisgenoot) de sleutel van je slimme deur en gezellige eerste stekje. Het feit dat je de Smart Lock 3.0 op bijna alle Europese deuren kan installeren en de-installeren zonder sporen na te laten, maakt hem een ideale toevoeging aan huurwoningen.


Koop de Nuki Smart Lock 3.0 via bol.com.