Freedom Internet haalt in ruim twee weken 4 miljoen op met crowdfunding

0
Het team van Freedom Internet – foto: Anne-Marie Kok

Freedom Internet, de internetprovider die de focus legt op veiligheid en privacy, bewijst wederom een grote achterban van trouwe fans te hebben. Het bedrijf startte iets meer dan twee weken geleden een crowdfundingcampagne via het platform CrowdAboutNow. Geïnteresseerden kregen de mogelijkheid ‘een stukje Freedom’ te kopen in de vorm van een certificaat en daarmee het missiegedreven bedrijf te helpen verder te groeien. Binnen korte tijd is het Freedom gelukt alle 16.000 certificaten te verkopen en daarmee het streefbedrag van vier miljoen euro op te halen.

Anco Scholte ter Horst, CEO van Freedom Internet: “In 2019 organiseerden we de eerste crowdfunding, zodat we Freedom Internet konden oprichten. We waren toen al ontzettend verrast dat we binnen enkele dagen het streefbedrag van 2,5 miljoen euro hebben opgehaald. Nu twee jaar later zijn we toe aan de volgende stap, namelijk verder groeien en uitbouwen. Zodoende begonnen we aan een tweede crowdfunding én wederom blijkt dat men in ons gelooft en klaar is voor community en social based enterprises. Freedom haalde namelijk in iets meer dan twee weken het volledige streefbedrag van 4 miljoen euro op. We vinden het fantastisch dat maar liefst 1817 mensen en bedrijven in ons hebben geïnvesteerd en willen hen daarvoor hartelijk danken. Bovendien is het een mooie mijlpaal voor CrowdAboutNow, zij haalden niet eerder zo’n hoog bedrag op via hun platform.”

Mark Laagewaard, CEO CrowdAboutNow: “Het succes van deze crowdfunding laat zien dat het team van Freedom Internet in korte tijd, sinds hun start in 2019, een betrokken achterban heeft opgebouwd en dat er vertrouwen is in de groeiplannen van het bedrijf. Ik vind het mooi dat de financiering via CrowdAboutNow kan bijdragen aan het onafhankelijke karakter van de provider, met deze sterke achterban kan het bedrijf zijn eigen koers blijven volgen. Gefeliciteerd Anco en team!”

Wat gaat Freedom Internet met het geld doen?
Nu het geld binnen is, kan Freedom Internet verder werken aan haar doelen. Anco: “Freedom gaat met het geld dat is opgehaald tijdens de crowdfunding zorgen dat we meer klanten sneller kunnen aansluiten. Daarnaast investeren we in productontwikkeling, dit betreft zowel de bestaande als nieuwe diensten. Onze TV-dienst staat bijvoorbeeld hoog op de prioriteitenlijst en is een dienst waarbij we streven naar optimalisatie. Verder gaan we het glasvezel-leveringsgebied uitbreiden in samenwerking met diverse partners en werken we eraan om Freedom bekender te maken bij een groter publiek. Tot slot gebruiken we het opgehaalde bedrag voor Public Affairs, omdat Freedom een actieve rol speelt in de strijd tegen digitale burgerrechten. We willen een veilig en vrij internet voor iedereen en dat zit hem niet alleen in de diensten die wij leveren. Freedom gaat hard aan de slag bovenstaande te bewerkstelligen.”