Google Cloud en Ericsson bundelen krachten om 5G- en edge cloud-oplossingen te leveren aan telecombedrijven

0

Google Cloud en Ericsson gaan een partnerschap aan om gezamenlijk 5G- en edge cloud-oplossingen te ontwikkelen zodat leveranciers van communicatiediensten (CSP’s) digitaal kunnen transformeren en toegang hebben tot nieuwe use cases van consumenten en bedrijven.

Ultramodern innovatiecentrum
Wereldwijd ervaart de edge computing-industrie, waaronder CSP’s, detailhandelaren, fabrikanten, transportbedrijven, gezondheidszorg en media- en entertainmentaanbieders, meer druk om gedigitaliseerde organisaties en nieuwe digitale ervaringen te creëren voor de klant. Om bedrijven aan deze vraag te voldoen, werken Google Cloud en Ericsson samen aan de ontwikkeling van nieuwe oplossingen in Ericsson’s Silicon Valley D-15 Labs. In dit ultramoderne innovatiecentrum worden geavanceerde oplossingen en technologieën ontwikkeld en getest op een live 5G-platform. Ericsson en Google Cloud hebben de functionele onboarding van Ericsson 5G op Anthos al voltooid om telco edge en on-premise use cases voor CSP’s en ondernemingen mogelijk te maken.

Verbeterde efficiëntie en lagere latency
Als onderdeel van het partnerschap doen Google Cloud en Ericsson ook een proef met bedrijfstoepassingen aan de edge op een live netwerk met TIM. Het project, dat de functies van TIM’s 5G-kernnetwerk en cloudgebaseerde applicaties zal automatiseren, maakt gebruik van van TIM’s Telco Cloud-infrastructuur, Google Cloud-oplossingen en Ericsson’s 5G-kernnetwerk en orchestration-technologieën. Het gezamenlijke aanbod zal bedrijven in de auto-, transport-, productie- en andere sectoren helpen hun efficiëntie te verbeteren en latency te verlagen door connectiviteit dichter bij de fysieke locaties van bedrijven te brengen.

“Organisaties hebben de mogelijkheid om hun bedrijven digitaal te transformeren met 5G en cloud-mogelijkheden zoals artificial intelligence en machine learning aan de edge”, zegt Thomas Kurian, CEO van Google Cloud. “We zijn trots op onze samenwerking met Ericsson waarmee we een basis bouwen voor zowel communicatiedienstverleners als ondernemingen om te profiteren van cloud-technologie en cloud-native diensten, van bedrijfsruimtes tot de kern van het telecomnetwerk aan de edge.”

“5G is een krachtig innovatiemiddel. In combinatie met edge cloud-mogelijkheden heeft 5G de potentie om de digitale transformatie van vrijwel elke sector of maatschappij te versnellen”, zegt Niklas Heuveldop, President en Head of Ericsson North America. “We zijn enthousiast over onze samenwerking met Google Cloud en het benutten onze gecombineerde capaciteiten om zakelijke uitdagingen op te lossen ten behoeve van consumenten, ondernemingen en de samenleving in het algemeen.”

Ericsson en Google vormden eerder een servicesamenwerking om de digitale transformatie van operator-netwerken en applicatiemigratie mogelijk te maken via cloud-native, container-gebaseerde oplossingen. Voor meer informatie over de telecomstrategie van Google Cloud, klik hier.