Blockchain technologie heeft de potentie om de complexiteit en kosten van financiële dienstverlening te verlagen en om efficiëntie te verbeteren in de financiële sector. Een nieuw onderzoek toont aan dat ongeveer de helft van de financiële instellingen al strategisch aan het investeren is in de technologie, met een focus op het verbeteren van grensoverschrijdende betalingen, digitale identiteit en clearing & settlement.

Financiële instellingen kunnen er nauwelijks meer om heen. Talloze onderzoeken wijzen uit dat blockchain technologie een enorme potentie biedt voor de financiële dienstverlening. Lagere kosten, betere transparantie, hogere transactiesnelheid – allemaal factoren die genoemd worden als belangrijke voordelen van het toepassen van technologieën die gebaseerd zijn op de blockchain, de digitale ruggengraat van de virtuele valuta bitcoin.

In een nieuw studie onderzoekt Finacle (onderdeel van ICT-dienstverlener Infosys) de relatie tussen financiële dienstverleners en blockchain technologie. Voor het onderzoek werden wereldwijd meer dan 100 leidinggevenden van 75 financiële dienstverleners ondervraagd.

Lees hier verder.