Jabra introduceert nieuwe serie intelligente camera’s voor een optimale samenwerking in een hybride werkomgeving

0

Jabra kondigt vandaag de nieuwe Jabra PanaCast camera line-up aan. Deze serie is ontworpen om video, audio en intelligentie in vergaderruimtes een nieuw leven in te blazen tijdens het werken in het ‘nieuwe normaal’. De nieuwe line-up bestaat uit de Jabra PanaCast 50 – ’s werelds eerste intelligente videobar die is ontworpen om de nieuwste manier van werken zo comfortabel mogelijk te maken – en de Jabra PanaCast 20 – een innovatieve, intelligente en persoonlijke camera.

Hybride werken is voor veel mensen het nieuwe normaal. Over heel de wereld werken teams steeds meer samen op afstand en proberen dit te doen in een flexibel, hybride netwerk – van cafés tot flexkantoren en woonkamers. Sinds het begin van de wereldwijde pandemie is er een aanzienlijke toename in het gebruik van video naarmate we meer in aparte teams en verspreid over verschillende locaties werken. Uit onderzoek van Jabra blijkt dat 66 procent van de werknemers vóór de uitbraak van de pandemie al gebruik maakte van een stand alone webcam of ingebouwde camera in hun laptop. Momenteel doet 86 procent van de thuiswerkers hetzelfde1. De Jabra PanaCast line-up is ontwikkeld om bedrijven te helpen navigeren in een flexibele, hybride werkomgeving mede door het combineren van uitstekende beeld- en videotechnologie, het gebruiken van toonaangevende audiotechnologieën en het implementeren van innovatieve kunstmatige intelligentie.

Als het gaat om kantooroplossingen, staan organisaties normaal gesproken voor de keuze tussen uitstekende audio en hoge kwaliteit video. Dankzij de Jabra PanaCast 50 als plug-and-play-oplossing, hoeft deze keuze niet meer gemaakt te worden en geniet iedereen van de beste video-ervaring.

PanaCast 50: vooruitstrevend videobeeld en geluid
De PanaCast 50 neemt de rol van “regisseur” van de vergadering op zich, doordat de videostream zich intelligent kan aanpassen om alle acties in de vergadering te volgen. De ‘Virtual Director’-functie maakt gebruik van AI-gebaseerde video- en audiostreams en Jabra’s eigen AI-algoritmes. Mede door deze functies kan het beeld automatisch aangepast worden aan wat er in de vergadering gebeurt. Dit maakt het voor deelnemers op afstand persoonlijker en makkelijker om de gesprekken te volgen. De drie 13-megapixel camera’s zorgen voor een uniek 180-graden gezichtsveld in Panoramic-4K, zodat de hele ruimte zichtbaar is. De haarscherpe, high-definition, gepatenteerde real-time video stitching technologie maakt gebruik van geavanceerde algoritmes om precies de juiste manier te bepalen om de video streams live samen te voegen met ultra-lage latentie. Kortom: deze intelligente technologie zorgt ervoor dat iedereen altijd op het juiste moment, en op de juiste manier in beeld komt.

De Jabra PanaCast 50 is voorzien van negen krachtige Edge-processors, die speciaal zijn ontworpen voor audio en video. Door deze ultra geavanceerde systeemarchitectuur kan de intelligente videobar audio, video en data real-time integreren. Hierdoor wordt de ‘Intelligent Zoom’-functie mogelijk, die ervoor zorgt dat de gebruiker altijd perfect in beeld wordt gebracht.

De Jabra PanaCast 50 kan twee videostreams tegelijk tonen en meerdere functies tegelijkertijd uitoefenen. Terwijl de ene videostream zich richt op de deelnemers aan de vergadering, kan de tweede stream worden gebruikt om te focussen op een bepaald aandachtsgebied in de ruimte. De twee videostreams maken het ook mogelijk om whiteboards te delen: tijdens de vergadering of het college kan het whiteboard live worden gestreamd, zodat elke deelnemer of student de inhoud op het whiteboard duidelijk kan zien en kan bijdragen aan de conversatie.

De PanaCast 50 beschikt over acht microfoons met nauwkeurige stemdetectie. Deze stemdetectie wordt ondersteund door intelligente algoritmes die storende geluiden onderdrukken. Vier krachtige, door Jabra ontworpen, luidsprekers vullen de ruimte met high-definition geluid. De PanaCast 50 is geoptimaliseerd voor alle toonaangevende UC-platformen. De videobar werkt niet alleen met Microsoft Teams en Zoom, maar ook met Microsoft Teams Rooms en Zoom Rooms, waardoor samenwerking nóg eenvoudiger wordt.

Gedrag op basis van inzicht
Naast de dubbele videostreams levert de PanaCast 50 ook een 180 graden-datastream die anonieme meta-data over het aantal mensen meet. Deze data worden opgeslagen als real-time numerieke informatie. Met behulp van het 180-graden gezichtsveld kan de PanaCast 50 de volledige vergaderzaal bereiken en iedereen in de zaal tellen. Deze informatie is geheel anoniem aangezien het toestel alleen in staat is om mensen te tellen, maar niet te herkennen. De ‘PeopleCount’-functie zorgt ervoor dat de PanaCast 50 kan bepalen of het gebruik van de ruimte binnen de capaciteit valt. Als het aantal mensen de capaciteitslimiet overschrijdt, geeft de PanaCast 50 beeld- en geluidsignalen aan de aanwezigen, zodat zij geattendeerd worden op de overbezetting van de ruimte.

Bovendien zijn via de netwerkinterface de analytische gegevens op langere termijn beschikbaar voor IT-beheerders. Hierdoor kunnen bedrijven datagedreven beslissingen nemen over de manier waarop werknemers de vergaderruimtes gebruiken, zelfs wanneer er geen vergadering gaande is.

PanaCast 20: superieure beveiliging voor videosamenwerking – in broekzakformaat
Met de Jabra PanaCast 20 zijn werkende mensen zeker van veilige videosamenwerkingen van hoge kwaliteit in een stijlvol-, compact-, draagbaar- en eenvoudig te gebruiken pakketje. De camera is voorzien van kunstmatige intelligentie die via Edge processing in de camera wordt beheerd. Extra gegevens naar de cloud sturen of extra software installeren is verleden tijd, omdat alle functies op de camera zelf aangestuurd worden. De snelheid, nauwkeurigheid, veiligheid en kwaliteit van de camera zorgen voor meer gebruiksgemak en zorgen voor een verminderd risico op inbraak in de gegevens. De camera heeft namelijk een ingebouwde lenskap om de privacy te waarborgen en te voorkomen dat de camera per ongeluk wordt ingeschakeld.

Veiligheidsgaranties voor werknemers die niet op kantoor werken, zijn belangrijk; en dit geldt ook voor de video- en beeldkwaliteit. De PanaCast 20 levert deze garanties door de 4K Ultra HD Video, HDR-video en de gepersonaliseerde ‘Intelligent Zoom’-functie, die de hoofdgebruiker ongeacht de omgeving altijd goed in beeld brengt. De camera beschikt ook over automatische lichtcorrectie, zodat er de hele dag door een prettige lichtbalans te zien is op beeld.

Aurangzeb Khan, Senior Vice President van Intelligent Vision Systems bij Jabra, zegt: “Buitengewone tijden vragen om buitengewone oplossingen en wij geloven erin dat de nieuwe Jabra PanaCast 50 en PanaCast 20 dat bieden. Wij zijn enthousiast om de PanaCast 50 aan het publiek te mogen presenteren. Dit is de eerste videobar die de uitzonderlijke audiokwaliteit van Jabra combineert met ons unieke 180-graden gezichtsveld en die innovatieve inzichten kan geven in het gebruik van ruimtes. Het is nu tijd om na te denken over toekomstbestendige kantoren, het creëren van optimale en hybride samenwerkingsomstandigheden voor werknemers én het garanderen van maximale productiviteit. We nodigen bedrijven, organisaties en instellingen over de hele wereld uit om audio en video te ervaren als nooit tevoren, dankzij de intelligente Jabra PanaCast producten.”