Motional kiest BlackBerry QNX voor zelfrijdende auto’s

0

BlackBerry is gekozen door Motional om de QNX® Black Channel Communications-technologie toe te passen in zelfrijdende voertuigen. Motional is de eerste klant van BlackBerry die QNX Black Channel Communications gebruikt voor zelfrijdende autosystemen. De technologie zorgt ervoor dat de beveiligingssystemen van Motional veilig data kunnen uitwisselen binnen de systemen van hun voertuigen.

“De veiligheid van onze voertuigen is de topprioriteit van Motional”, vertelt Junsung Kim, Vice President Infrastructure Software bij Motional. “We kijken ernaar uit om de BlackBerry QNX Black Channel Communications-technologie in te zetten bij de ontwikkeling van onze zelfrijdende voertuigen. Het benadrukt onze toewijding op het gebied van veiligheid nog verder.”

“We zijn vereerd om bij te dragen aan het succes van Motional, marktleider in het ontwikkelen van veilige zelfrijdende voertuigen”, zegt John Wall, SVP en Co-Head bij BlackBerry Technology Solutions. “QNX Black Channel Communications-technologie ondersteunt Motional’s missie om‘ safety first ’-systemen te leveren, in een tijdperk waarin vervoer zonder bestuurder in rap tempo evolueert.”

QNX Black Channel Communications-technologie is ISO 26262 ASIL D gecertificeerd, de functionele veiligheidsnorm van de auto-industrie. Deze is gebaseerd op de vereisten voor veilige datacommunicatie, geïdentificeerd in IEC 61508 en de beperkende maatregelen die zijn gedefinieerd in AUTOSAR End-to-End communicatiebeschermingsprofielen.

De technologie van BlackBerry maakt de talloze knooppunten van datacommunicatie in embedded systemen volledig veilig. Door de data die wordt uitgewisseld te bevestigen met essentiële veiligheidscontroles, beschermt het de datacommunicatie tegen systematische softwarefouten, willekeurige hardwarefouten en tijdelijke fouten. Allemaal terwijl de technologie helpt bij het automatisch voorkomen van schade als gevolg van deze fouten, met minimale impact op de systeemprestaties. De QNX-technologie van BlackBerry is tegenwoordig geïmplementeerd in ruim 175 miljoen voertuigen die in gebruik zijn.

Ga naar BlackBerry.com voor meer informatie over BlackBerry-producten en -diensten voor de auto-industrie.