Augmented reality app voor kamerplanten

0

Een kamerplant eerst even testen voor je hem in huis haalt? Vanaf  volgende week kan het via een speciale tool in de Intratuin app. De groenexpert lanceert in samenwerking met het Nederlandse AR softwarebedrijf Configwise, een AR-functie waarmee gebruikers grote kamerplanten virtueel in hun woon-, werk- of slaapkamer kunnen plaatsen. De tool helpt consumenten bij het maken van de juiste keuze bij aankoop van grote kamerplanten en moedigt daarmee aan om meer groen in huis te halen. Belangrijk vindt Intratuin, nu thuiswerken nog steeds de norm is en planten met hun luchtzuiverende werking een gezond (werk)klimaat creëren in huis. De vernieuwde app is vanaf nu te downloaden in de Google Playstore en App Store.

Functionaliteit voorop

Bij de aankoop van kamerplanten twijfelen we vaak. Past deze plant in ons interieur of bij de rest van de planten? Is hij niet te groot, te klein, of valt hij weg tussen de rest van de meubels? Om voorgoed een einde te maken aan dit soort vragen lanceert Intratuin vandaag een nieuwe Augmented Reality (AR) tool in haar app. Met behulp van de nieuwe tool kunnen gebruikers vijftig verschillende kamerplanten in 3D uitproberen in huis. Zo kan je rustig bekijken welke kamerplant het best past. Je richt de camera op de ruimte waar je de plant wil plaatsen, kiest één van de kamerplanten en plaatst de plant virtueel in huis. Elise de Bruin, Manager E-commerce & Online Marketing bij Intratuin Nederland: “Door virtuele planten in je huis te plaatsen, krijg je niet alleen zicht op hoe het bij de rest van je interieur staat, maar ook of het wel past. Het helpt de consument de juiste keuze te maken bij de aankoop van een plant en voorkomt zo miskopen en verspilling.”

Groene missie

De lancering van de AR-tool is een belangrijk onderdeel van de missie van Intratuin om mensen dichter bij een groene, natuurlijke manier van leven te brengen. Vakmanschap, kennis en inspiratie staan hierbij centraal. Iedere dag informeren ze hun bezoekers, on- en offline over de mogelijkheden van een gezonde, groene omgeving en inspireren ze met ideeën voor binnen en buiten. De Bruin: “Met de nieuwe app-functie willen we het makkelijker maken voor mensen om meer groen in huis te halen. Juist nu we voorlopig nog aan onze huizen gebonden zijn, is groen een belangrijke toevoeging aan je interieur: de geur, de kleur en de luchtzuiverende werking van planten dragen bij aan een gezonder thuisklimaat.” Intratuin ontwikkelde de tool in samenwerking met ConfigWise, een Nederlands softwarebedrijf gespecialiseerd in mobiele 3D tools. De vernieuwde Intratuin-app is vanaf 19 januari te downloaden in de Google Playstore (Android) of in de App Store (iOS).