ASUS kondigt nieuwe ZenBook line-up, vernieuwde ScreenPad Plus en TUF Dash F15 gaming laptop aan

0

Belangrijkste kenmerken: 

  • ZenBook Duo 14 (UX482): Het kleine broertje van de ZenBook Pro Duo is versterkt met een 11e generatie Intel Core-processor en maakt nu gebruik van een kantelende 12.6 inch ScreenPad Plus.
  • ZenBook Pro Duo 15 OLED (UX582): De geliefde laptop voor creatieve professionals is nu voorzien van een 4K OLED HDR-paneel, een kantelende ScreenPad Plus van 14 inch en next-gen hardware.
  • Kantelende ScreenPad Plus: Het bekende secundaire touch-beeldscherm op de Duo-modellen beschikt nu over een automatisch kantelmechanisme voor verbeterde leesbaarheid, koeling en naadloze samenwerking met het primaire beeldscherm. Ook brengt ASUS een splinternieuwe Control Panel-tool uit.
  • TUF Dash F15 gaming laptop: Een grote stap voor TUF Gaming. Nog geen 20 millimeter dun, slechts 2 kilogram licht. Volledig nieuw design en vooruitstrevende specs.

Amsterdam, 13 januari 2020 – ASUS heeft vandaag zijn splinternieuwe ZenBook line-up voor het voorjaar van 2021 uit de doeken gedaan. Zo wordt de ZenBook Duo (UX482) voorzien van verschillende upgrades en wordt zijn grotere broer, de ZenBook Pro Duo 15 (UX582), uitgerust met een 4K OLED HDR-beeldscherm. Beide modellen beschikken over de vernieuwde ScreenPad Plus, die over een uniek kantelmechanisme beschikt. Ook verwelkomt de TUF Gaming-familie een volledig nieuw gezicht: de TUF Dash F15 gaming laptop.

ZenBook Duo 14 (UX482)
De ZenBook Duo wordt in 2021 voorzien van een 11e generatie Intel Core-processor, namelijk een Intel Core i7-1165G7 Processor 2.8 GHz (12M, tot 4.7GH). Gecombineerd met Intel Iris Xe graphics. Er verschijnt een model dat over 16GB LPDDR4X werkgeheugen beschikt, en een model dat maar liefst 32GB LPDDR4X voor de veeleisende gebruiker. Voor dit type gebruiker is er bovendien een speciale prestatiemodus.

Ook hier speelt de ScreenPad Plus een belangrijke rol, die van maar liefst 4096 drukniveaus is voorzien om optimaal samen te werken met een stylus. De bijbehorende ScreenXpert 2 software is niet alleen gestroomlijnd en voegt ingebouwde apps toe om productiviteit te boosten, maar komt ook met de nieuwe Control Panel-tool. Dit is een volledig aanpasbare app die uitstekend samenwerkt met Adobe Photoshop, Lightroom Classic, Premiere en After Effects om de gebruiker nog meer controle te geven over zijn favoriete werkwijzen. In de toekomst worden er meer compatibele apps toegevoegd.

ZenBook Pro Duo 15 OLED (UX582)
Het 2021-model van de ZenBook Pro Duo 15 wordt uitgerust met een oogstrelend, Pantone-gevalideerd OLED beeldscherm voor een waanzinnige kleurweergave en diepe zwartwaarden. Ook aan de binnenkant is het geliefde model van een upgrade voorzien om creatieve professionals op hun wenken te bedienen: een NVIDIA® GeForce® RTX 3070 grafische kaart, een Intel® Core™ i9-10980HK Processor 2.4 GHz (16M Cache, tot 5.3 GHz, 8 cores) en 32GB DDR4-geheugen.

De vernieuwde ScreenPad Plus biedt vele voordelen
De ZenBook Pro Duo 15 OLED (UX582) en ZenBook Duo 14 (UX482) beschikken nu bovendien over een automatisch kantelmechanisme voor de ScreenPad Plus, het secundaire beeldscherm dat zich boven het toetsenbord bevindt en onder het primaire beeldscherm. Doordat deze meebeweegt met het openen van de laptop ontstaat er extra ruimte voor airflow om verbeterde koeling te garanderen. Ook bevordert deze kanteling de leesbaarheid van het scherm en is er een vrijwel naadloze overgang met het primaire beeldscherm te zien.

TUF Dash F15 gaming laptop (FX516)
ASUS heeft de TUF Dash F15 gaming laptop onthuld: een slank 15 inch-model dat een extra compacte, lichte en verfijnde richting voor TUF Gaming-laptops vertegenwoordigd. Naast een compleet nieuwe look is het model voorzien van moderne specificaties en geavanceerde koeling om ultradraagbaar te gamen, te werken en productief te blijven.

Zo bevat de Dash F15 Intel® Iris Xᵉ Graphics, een totaal van 16GB werkgeheugen en wordt deze aangedreven door de Ampere-architectuur van NVIDIA. Reken daarnaast op een batterijduur van zo’n 16 uur, opladen via USB Type-C en een behuizing die naar militaire standaarden is getest om duurzaamheid te garanderen.