PlayStation lanceert creatief platform Dreams

0

Met het creatieve platform Dreams is de sky the limit. Van games, muziek, schilderijen, animaties, beeldhouwwerken tot films: alles is mogelijk binnen het nieuwe ontwerpplatform van PlayStation. De bekroonde ontwikkelaar Media Molecule, tevens maker van LittleBigPlanet en Tearaway, biedt creators van Dreams de mogelijkheid om hun wildste ideeën en fantasieën op het gebied van games, kunst, films en muziek tot leven te brengen met de innovatieve ontwerptools. Onder het motto van de studio ‘Play, Create, Share’ geeft Dreams iedereen de kans – van kunstenaar tot beginner – om zijn creativiteit de vrije loop te laten. Het platform is vanaf vandaag beschikbaar voor PlayStation 4. 

Het Dreams-platform raakt verschillende genres binnen de werelden van kunst en creatie. Vanwege de overlappende onderwerpen beperkt het platform zich niet tot slechts één publiek. Dromen zijn bedoeld voor iedereen, van creatievelingen en artiesten maar ook voor beginners zonder enige ervaring.

De afgelopen tijd zijn een aantal creatievelingen als eerste aan de slag gegaan op het platform om hun eigen fantasieën en creatieve ideeën werkelijkheid te maken. Zowel presentatrice en kunstenares Nellie Benner als illustrator Floor van het Nederend ruilden hun kwast, pen en papier in voor een PS4 controller om hun creativiteit binnen Dreams te ontdekken.

Floor over Dreams: “Wat ik zo bijzonder vind aan Dreams is dat je echt alle kanten op kan. Van verschillende levels bouwen, en een 3D object maken tot je eigen landschap schilderen waar je vervolgens zelf doorheen wandelt. De mogelijkheden zijn eindeloos!