Review: Honor MagicWatch 2

0

De MagicWatch 2 van Honor is een smartwatch met het uiterlijk van een traditionele horloge. Je kunt kiezen uit verschillende wijzerplaten, van modern tot traditioneel tot kunstzinnig. Je kunt zelfs de wijzerplaat personaliseren met je eigen foto’s, waardoor je helemaal voor een eigen stijl kunt gaan.

Het 1.39 inch AMOLED scherm, met een resolutie van 454 bij 454, kan altijd aan blijven staan als je dat wilt zodat je altijd ziet hoe laat het is, dit halveert wel de batterijduur. Maar goed, de batterijduur is maar liefst 14 dagen, wat ook daadwerkelijk uit onze testen naar voren kwam. Dus een halvering bij het altijd aan laten staan van het scherm geeft nog altijd een batterijduur van een volledige week.

Honor MagicWatch 2 is beschikbaar in twee afmetingen, namelijk 42mm en 46mm, en in  vier kleuren, te weten Charcoal Black, Flax Brown, Agate Black en Peach Gold. De horloge is 45,9 mm hoog, 45,9 mm breed en hij weegt 41 gram, waardoor hij niet erg zwaar voelt om je pols. Hij is onder andere verkrijgbaar via de Honor website vanaf 189 euro.

Het opladen van de Honor MagicWatch 2 gaat erg makkelijk met de bijgeleverde magnetische oplader. Je legt hem simpelweg op de oplader en het laden begint. Na ongeveer twee uur is hij volledig opgeladen. Het in gebruik nemen van de smartwatch gaat vrij simpel, maar je moet wel opletten dat je de juiste app op je smartphone installeert. Zonder na te denken zoek je namelijk naar een Honor app, maar je moet dus de Huawei Health app op je telefoon zetten. Als die er op staat dan log je in met je Huawei ID, of registreer je je daarvoor als je die nog niet hebt. Vervolgens zet je de bleutooth aan op je smartphone en maak je de koppeling met de MagicWatch door op het plus teken te klikken in de Health app. Na toestemming gegeven te hebben is je horloge klaar voor gebruik.

De bediening gaat via het scherm en via de twee knopjes aan de rechter zijkant van de horloge. Het voelt allemaal erg robuust aan en zelfs toen we tijdens de test per ongeluk langs een steen schuurde gaf dit geen enkele kras of beschadiging.

Het navigeert allemaal heel soepel. Als je je vinger lang op de wijzerplaat legt dan kun je na een aantal seconden de wijzerplaat naar eigen smaak wijzigen. Nadeel hiervan is wel dat als zonder na te denken je hand of vinger op de wijzerplaat rust, deze ook na enkele seconden gaat trillen en in de wijzigingsmodus komt. Tijdens onze testen werd de wijzigingsmodus zelfs tot wel 4 keer geactiveerd doordat in de regen op de fiets de mouw van onze jas op het scherm lag. Dus wellicht dat Honor dit door een software update iets minder gevoelig kan maken.

Door naar links of naar rechts te vegen op het scherm kom je achtereenvolgens op het hartslag-scherm, het stress-scherm, het weer-scherm, het muziek-scherm en het ringen-scherm.

Op het hartslag-scherm zie je wat je hartslag is op het moment van kijken, wat je laagste en hoogste hartslag die dag was en een grafiek met het verloop van je hartslag gedurende de dag.

Het stress-scherm geeft een overzicht van je stress niveau, dus of je die dag op enig moment het gevoel van stress had. Dit meten ze aan de hand van je hartslag en een aantal vragen de je bij het instellen van de stress functie moet beantwoorden.

Het weer scherm spreekt voor zich, dat laat het weerbericht zien. Kanttekening hierbij is dat tijdens onze test de weer informatie niet automatisch werd bijgewerkt als we de MagicWatch 2 gekoppeld hadden met een iPhone. Gebruikten we echter de onlangs door ons gereviewde Honor 9X smartphone dan werd dit wel automatisch gedaan.

Via het muziek scherm kun je het afspelen van muziek bedienen op je (android) smartphone. Ook kun je tot wel 500 nummers op de MagicWatch zelf zetten en afspelen, wat handig is als je bijvoorbeeld gaat hardlopen zonder telefoon en je wilt toch naar muziek luisteren. Uiteraard moet je dan wel een draadloze bluetooth koptelefoon in je bezit hebben. Of je moet luisteren zonder koptelefoon, maar dan genieten de andere sporters wel mee van jouw muziek.

Op het ringen-scherm tenslotte zie je een drietal ringen staan die het aantal stappen weergeven, het aantal activiteiten die dag en het aantal uur dat je actief was.

Door naar boven te swipen op de wijzerplaat kom je bij de berichten die je hebt ontvangen. Dit zijn meldingen van apps op je telefoon, whatsappjes, mailtjes en sms-en. Je kunt echter enkel de eerste paar woorden van de meldingen lezen en van whatsappjes zie je alleen maar de afzender, dus niet de inhoud van het bericht. Je kunt ook niet reageren op berichten, dus het is enkel een notificatie dat je een melding of een bericht hebt ontvangen, die je vervolgens op je telefoon moet gaan bekijken. We denken dat Honor de MagicWatch 2 nog interessanter kan maken door via een software update mogelijk te maken dat je kunt reageren op berichten en dat je berichten kunt inzien. Dus niet alleen de eerste paar woorden.

Door naar beneden te swipen kom je in een menu waar je de horloge op niet storen kunt zetten, het scherm tijdelijk constant aan kunt zetten, je telefoon kunt laten opzoeken als je die kwijt bent, een wekker kunt zetten of naar het instellingen menu kunt gaan. Daarnaast zie je het batterijniveau en de datum van vandaag.

Als je op de bovenste van de twee knopjes aan de zijkant van de horloge klikt dan kom je op een scherm waar je de volgende functies kunt starten. Training, trainingsgegevens, trainingsstatus, hartslag, activiteit gegevens, slaap, spanning, ademhalingsoefeningen, telefoonlogboek, contacten, muziek, barometer, kompas, berichten, weer, stopwatch, timer, zaklamp, zoek mijn telefoon en instellingen.

We lichten er een paar toe. Slaap geeft een overzicht van je slaap gegevens. Net als op de Honor Band 5, die we onlangs getest hebben, is de MagicWatch uitgerust met TruSleep, een technologie die automatisch bijhoudt hoe je slaapt, dus hoe lang en hoe diep, waardoor je je slaapkwaliteit kunt verbeteren. Maar is de Honor Band 5 vrij plat en hadden we geen last van het apparaat tijdens het slapen, dan is dat bij de MagicWatch 2 wel anders, want die is vrij groot en dik, dus dat slaapt toch minder. Maar ook nu was in de ochtend weer mooi te zien hoe lang we licht sliepen, diep sliepen en hoe vaak we wakker waren.

Het onderste knopje aan de zijkant geeft toegang tot 15 fitness activiteiten. De horloge registreert fitness varianten waaronder zwemmen, hardlopen, wandelen, fietsen en roeien. Hierbij geeft hij naast het bijhouden van je activiteiten ook aanbevelingen om je work-outs te verbeteren.

De MagicWatch 2 is net als de Band 5 waterdicht tot 50 meter diepte. Dus je kunt hem gewoon aanhouden onder de douche en tijdens het zwemmen. Verder registreert hij tijdens het zwemmen je zwemsnelheid, de afgelegde afstand, het aantal verbruikte calorieën en de zogenaamde SWOLF score. De SWOLF-score zijn twee variabelen die je bij elkaar optelt, namelijk het aantal slagen en de tijd. De gedachte is dat als de SWOLF score daalt, iemand efficiënter zwemt.

Via de gesynchroniseerde contacten kun je telefoongesprekken voeren via je horloge, dit is trouwens alleen beschikbaar op de 46 mm versie. Dit werkt verbazingwekkend goed en de stemmen zijn zeer duidelijk te horen. Dat vinden trouwens de voorbijgangers ook, dus je moet wellicht eerst even een rustige plek opzoeken als je niet wilt over komen als The Knight Rider die zijn auto (KITT) oproept.

Tenslotte willen we nog de functie Dual Satellite Positioning Systems vermelden. Hiermee registreert de MagicWatch 2 zeer nauwkeurig je snelheid en route wanneer je aan het fietsen, rennen of lopen bent. Tijdens wandeltochten of beklimmingen legt daarnaast de hoogtemeter het aantal geklommen meters vast. Zo raak je nooit meer verdwaald.

Honor heeft met de MagicWatch 2 een smartwatch gemaakt die qua uiterlijk steeds meer gaat lijken op een stoere traditionele horloge, mede door de in te stellen analoge wijzerplaat en doordat het display altijd aan kan blijven staan. Tel hier de batterijduur van maar liefst 14 dagen bij op, alle extra functies, de zeer gunstige prijs en de mogelijkheid om telefoongesprekken te voeren en je kunt niet anders concluderen dat Honor met deze horloge in de roos heeft geschoten. Absoluut een aanrader.

 

 

RECENSIES OVERZICHT
Uiterlijk
10
Robuustheid
9
Installatie
8
Bediening
7
Software
8
Prijs-kwaliteit
9
Honor heeft met de MagicWatch 2 een smartwatch gemaakt die qua uiterlijk steeds meer gaat lijken op een stoere traditionele horloge, mede door de in te stellen analoge wijzerplaat en doordat het display altijd aan kan blijven staan. Tel hier de batterijduur van maar liefst 14 dagen bij op, alle extra functies, de zeer gunstige prijs en de mogelijkheid om telefoongesprekken te voeren en je kunt niet anders concluderen dat Honor met deze horloge in de roos heeft geschoten. Absoluut een aanrader.review-honor-magicwatch-2