Louwman Group investeert in Mobility Invest Group

0

Onder meer bekend van dochtermaatschappijen: Mobiliteitsfabriek, Reisbalans, WijMobiel en Tripkey

Mobiliteitsfabriek maakt alle vormen van vervoer toegankelijk met één kaart of app, en zorgt daarmee dat klanten zorgeloos van A naar B kunnen reizen. Mobiliteitsfabriek heeft zich de afgelopen jaren bewezen in de markt met 150.000 kaarthouders en miljoenen jaarlijkse reisbewegingen.

Concrete voorbeelden van samenwerking
De feitelijke samenwerking van Louwman Group en Mobility Invest Group (MIG) is gestart in 2019 en zal door de participatie in een versnelling komen. MIG en Louwman werken momenteel samen aan de meest complete MaaS propositie met elektrische deelauto’s in Amersfoort en Hengelo.

Eerder dit jaar heeft Toyota, vanuit haar rol als Mobility Partner van NOC*NSF, een pilot afgerond waarbij tientallen talentsporters van de Judo Bond Nederland gebruik maakten van de TeamNL Toyota Mobility Card. Middels deze dienst konden de sporters gebruikmaken van een breed pakket aan mobiliteitsdiensten, zoals alle vormen van OV en een deelauto op Sportcentrum Papendal. Het Reisbalans platform van MIG werd ingezet zodat de sporters hun reisbudget konden beheren en declaraties automatisch werden verwerkt.

Louwman Group is haar belangrijke basis in de automotive de laatste jaren snel aan het verbreden tot innovatieve aanbieder van mobiliteitsdiensten en leasing. Louwman biedt deze diensten aan via haar merkpartnerschappen met onder andere Toyota, Suzuki, Lexus, Mercedes-Benz en Peugeot. Naast auto’s is de groep ook actief in motoren, fietsen, boten, scootmobielen, rolstoelen en hulpmiddelen voor mensen met een fysieke beperking.

“Het behouden en ontwikkelen van het ondernemerschap van het bestaande team van MIG is voor Louwman een belangrijke overweging. Louwman investeert om die reden in een minderheidsparticipatie door de aankoop van bestaande aandelen van MIG. We zullen deze samenwerking vorm gaan geven vanuit de recent ingerichte divisie Innovation Digital & Data, die al druk bezig is met de realisatie van nieuwe gezamenlijke proposities”, aldus John Heller, CEO van Louwman Group.

Mobility Invest Group is al meer dan tien jaar actief in de wereld van mobiliteit en opereert vanuit verschillende ondernemingen in de mobiliteitssector, zoals bijvoorbeeld Mobiliteitsfabriek, Reisbalans en TripKey. Zij werkt onder meer actief samen met Shuttel-PON, NS, GVB, RET en Qbuzz en integreert mobiliteit van ketenpartners zoals TLS, OV-fiets, Uber, Q-Park, Yellowbrick, Travelcard, Greenwheels, Car2go en Tripmanager.

“Ik zie dat de culturen en diensten van beide organisaties nauw op elkaar aansluiten. Juist de verschillende achtergronden zullen medewerkers van Louwman Group en MIG stimuleren om tot nieuwe mobiliteitsconcepten te komen. De nieuwe diensten spelen in op de vraag naar meer ketenregie om de congestie op de wegen en het spoor te reduceren. Beide bedrijven kunnen verder invulling geven aan ‘Mobility as a Service'”, aldus Martin van Overbeeke, Directeur bij MIG.