IT-ers vertellen over hun passie in de nieuwe podcastserie ‘Side Project Show’

0

Van slimme spiegels tot levensechte, op afstand bestuurbare auto’s: ontdek de verhalen achter innovatieve side projects.

Veel mensen die in de IT werken, of er affiniteit mee hebben, starten ‘side projects’. Een paar side projects, zoals GMail, Twitter en Tikkie, zijn uitgegroeid tot onmisbare platforms en worden dagelijks door een enorm aantal mensen gebruikt. Kortom, dit zijn niet alleen leuke hobby’s. De verhalen achter side projects zijn daarom vaak minstens net zo interessant als de uitvinding zelf. In de nieuwe podcastserie ‘Side Project Show’, gepresenteerd door tech journalist Bram van Dijk, vertellen de makers over hun bijzondere side projects, en hun drijfveren en doelen.

Slimme spiegels en een echt werkende Knight Rider-auto
In deze serie vertellen zes techies over hun side project. Zo ontwikkelde Deniz zijn eigen smart mirror omdat hij van mening is dat je de tijd tijdens het tandenpoetsen efficiënter kunt benutten. En na gefascineerd te raken door the Knight Rider, besloot Björn een echte, werkende versie van KITT na te bouwen. Met succes, want er volgden meerdere levensgrote, op afstand bestuurbare auto’s. Joost wilde weloverwogen een nieuw treinabonnement afsluiten, maar dat bleek onmogelijk. Daarom ontwikkelde hij een app die aan de hand van je reisdata het ideale abonnement berekent.

Side projects een podium geven
De podcastserie ‘Side Project Show’ is een initiatief van ABN AMRO. Deniz Kayapinar, Product Owner van Tikkie licht toe: “We worden bij ABN AMRO blij van side projects. Kijk naar de betaalapp Tikkie. Een idee dat zich bij ABN AMRO ontwikkelde van side project tot volledig ingeburgerde betaalmethode en vanuit daar zelfs tot zelfstandig naamwoord. Met deze podcast willen we laten zien dat we als bank innovatie stimuleren en side projects het podium geven dat ze verdienen.”

De ‘Side Project Show’ bestaat uit zes afleveringen. De eerste twee afleveringen zijn vanaf nu te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere podcastkanalen. Elke week zal er een nieuwe aflevering toe worden gevoegd.