50 startups gaan met Constantijn van Oranje mee naar CES2020 in Las Vegas

0

Special Envoy van techleap.nl, Constantijn van Oranje, reist met 50 Nederlandse startups af naar de Consumer Electronics Show (CES) 2020 in Las Vegas. Dat maakte hij vorige week bekend tijdens CES Unveiled in Amsterdam. CES Unveiled is de ultieme sneak peek van wat er op de CES 2020 wereldwijd zal worden gelanceerd.

Onder de noemer ‘futureproofing the world, one Dutch solution at a time’ zullen de 50 startups zich van 7 tot 10 januari 2020 presenteren op het meest prestigieuze technologie-evenement van de wereld in Las Vegas. Naast Constantijn van Oranje zijn ook Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer en Gerbert Kunst, Consul-Generaal in San Francisco, aanwezig in Las Vegas.

CES is met circa 200.000 bezoekers de grootste technologiebeurs ter wereld. Jaarlijks worden er de nieuwste technologieën en volgende generatie innovaties aan de markt getoond. De focus ligt dit jaar meer dan ooit op het presenteren van veerkrachtige technologieën die de wereld toekomstbestendig zullen maken en oplossingen bieden voor maatschappelijke en globale uitdagingen op het gebied van energietransitie, gezond leven, gezondheid en duurzaamheid, water en voedsel, en smart cities.

De vandaag bekendgemaakte Nederlandse startups zijn geclusterd rond vijf thema’s: de toekomst van energietransitie& e-Mobility, de toekomst van city living, de toekomst van consumer technology trends, de toekomst van life sciences en de toekomst van learning. Ook wordt vandaag bekendgemaakt dat twee van de 50 startups,  Hydraloop & CoolFinity, in de prijzen vallen bij de prestigieuze CES Innovation Awards. Deze vermeldingen bij de Innovation Awards geven Hydraloop en Coolfinity een enorme internationale bekendheid voor hun innovaties.

Technologie van wereldklasse
Special Envoy van techLeap.nl, Constantijn van Oranje: “Nederland heeft technologie van wereldklasse en ondernemers die dit graag toepassen om grote globale maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Op CES zal een delegatie van 50 startups wederom de innovatiekracht van Nederland tonen. Het doel is om hen ervaring te laten opdoen in de VS en contacten te leggen met potentiele investeerders, klanten, partners en distributeurs.”

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. “Ik wil Nederlandse startups zoveel mogelijk de kans geven om te groeien en de wereld te laten zien welke technologische oplossingen ze in huis hebben. Startups zijn bijna altijd op zoek naar kennis, geld en partners om hun onderneming verder te laten groeien. Daarom is het goed om deze Nederlandse bedrijven in de VS, een van de grootste investeerders in onze economie, te ondersteunen bij het grijpen van kansen. CES is daarbij hét podium gebleken om te laten zien dat global challenges niet kunnen zonder Dutch Solutions.”

De missie naar CES2020 wordt georganiseerd door het ministerie van Econonomische Zaken, ministerie van Buitenlandse Zaken, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en techleap.nl.

De geselecteerde startups voor CES 2020 zijn op deze blog pagina te vinden.