Scholen kiezen Veltwerk en Ruckus voor betrouwbare Wi-Fi-as-a-Service

0

SIVON, de coöperatie van schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs, heeft recent de aanbesteding afgerond voor de centrale inkoop Wi-Fi-as-a-Service (WaaS) voor de aangesloten leden. ICT-dienstverlener Veltwerk werd met zijn Ruckus Cloud Wi-Fi-aanbod geselecteerd als een van de preferred suppliers van het Wi-Fi pluspakket voor de grotere scholen en complexere gebouwen. Inmiddels is bij de eerste scholen de betrouwbare en veilige Wi-Fi-oplossing van Veltwerk en Ruckus geïmplementeerd.

“Het was een vraag die de aangesloten schoolbesturen al eerder bij SIVON hadden neergelegd”, vertelt Natasja Langerak, programmamanager bij SIVON. “Het onderwijs wordt steeds digitaler en dat vraagt om een betrouwbaar en beveiligd digitaal netwerk. Bovendien willen scholieren, docenten en medewerkers makkelijk online kunnen communiceren, studeren en werken. Er bleek grote behoefte aan een solide Wi-Fi-dienst bij de scholen, die voldoet aan de huidige eisen, geschikt is voor digitale leermaterialen en naadloos aansluit op de netwerkportal eduroam. Eind 2018 hebben we daarom een aanbesteding uitgeschreven voor de gezamenlijke inkoop van twee Wi-Fi-pakketten voor maximaal 200 schoolbesturen (waaronder vaak meer scholen vallen): een basispakket voor kleinere scholen en een pluspakket voor schoolgebouwen met bijvoorbeeld meerdere verdiepingen.”

Ruime bandbreedte voor veel gebruikers
Afgelopen zomer werd de aanbesteding afgerond en zijn drie leveranciers geselecteerd: Veltwerk, de Rolf Groep en Wentzo Wireless. Veltwerk kwam daarbij als beste uit de aanbesteding voor het pluspakket. Directeur Reijer van Wegen van Veltwerk is blij met de samenwerking met SIVON: “Het is een mooi traject dat perfect past bij onze expertise en dienstverlening. We hebben een sterke band met het onderwijs en kennen goed de context en uitdagingen van de scholen. Gezien de gevraagde kwaliteit en de schaal van de aanbesteding hebben we gekozen voor Ruckus Cloud Wi-Fi en voor Wi-Fi-6 (802.11AX). Dat is een hoogwaardige en geavanceerde oplossing, waarmee uitstekende prestaties en toekomstvastheid zijn gewaarborgd. Ruckus Wi-Fi is wat ons betreft de meest geschikte propositie als er wordt gevraagd om ruime bandbreedte en de ondersteuning van veel gebruikers. Bovendien is de installatie van de access points en de toevoeging aan het cloudnetwerk snel en eenvoudig te realiseren.”

Hoogwaardige Wi-Fi tegen een scherp tarief
Dankzij de aanbesteding van SIVON hebben scholen de zekerheid dat ze via een transparant en objectief inkoopproces altijd kiezen voor hoogwaardige Wi-Fi-diensten tegen een scherp tarief. Bovendien hoeven scholen de inkoop van Wi­‑Fi zelf niet meer aan te besteden, wat tijd en middelen bespaart. Scholen kunnen hun wensen en behoeften kenbaar maken bij SIVON, waarna via een minicompetitie uit een van de drie leveranciers wordt gekozen. Inmiddels heeft Veltwerk bij drie scholen Ruckus Cloud Wi-Fi geïnstalleerd.