HONOR Band 5 meet zuurstofwaarde in bloed en heeft muziekbediening

0

Het internationale smartphonemerk HONOR heeft twee grote updates toegevoegd voor de onlangs gelanceerde premium fitnesstracker en smartband HONOR Band 5. Vanaf deze week is voor de Band 5 de Pulse Oxygen Saturation (SpO2) monitoring beschikbaar die de zuurstofwaarde in bloed kan meten en heeft de Band 5 muziekbediening. Met deze twee updates wordt de Band 5 nog meer een onmisbaar accessoire wordt voor diegenen die op zoek zijn naar een alles-in-één fitnesstracker, hart rate monitor en slaap tracker. De Band 5 is te koop voor maar €29.90 op HONOR’s webshop hihonor.com/nl.

SpO2 monitor
Zuurstofverzadiging meting van het bloed is een belangrijke indicator van de zuurstoftoevoer naar cellen en weefsels. Een goed zuurstofgehalte is nodig om uw spieren energie te geven om goed te kunnen functioneren. Bloedzuurstofniveaus tussen 90% en 100% zijn normaal, terwijl een SpO2-waarde onder 89% een signaal kan zijn om te stoppen met trainen of medische hulp in te roepen. De SpO2-monitoring wordt aan alle HONOR Band 5’s toegevoegd via een over-the-air software-update. Door naar de Huawei-gezondheidsapp te gaan en te klikken op “controleren op updates” wordt de band bijgewerkt. Zodra de Band 5 en Huawei Health-apps hun gratis update hebben ontvangen, kunnen gebruikers het gedeelte ‘Bloedzuurstofmonitoring’ op hun Band 5
kiezen, klikken om te beginnen met meten en vervolgens de resultaten op de Band 5 bekijken. SpO2-monitor is niet ontworpen om te worden gebruikt als medisch hulpmiddel en is niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Alle gegevens en metingen mogen alleen voor persoonlijke referentie worden gebruikt.

Muziekbediening
HONOR heeft ook externe muziekbediening toegevoegd aan de Band 5 via dezelfde update. Zodra de Band 5 is bijgewerkt en Music Control is ingeschakeld via de Huawei Health-app, kunnen gebruikers de Band 5 gebruiken om hun favoriete muziek-apps direct vanaf hun pols te bekijken en te bedienen. Ondersteunde apps zijn Google Play Muziek, Spotify, YouTube, Shazam, Huawei-muziek en nog veel meer. Muziekbediening op afstand is alleen compatibel met smartphones met Android 5.0 en hoger.

Volledig uitgeruste smart tracking voor €29.90
De nieuwe SpO2-monitor van HONOR Band 5 voegt zich bij de bestaande reeks functies, waaronder een AMOLED full colour touchscreen van 0,95 inch, meerdere sport- en fitnessmodi en tot 14 dagen gebruik met één batterijlading.
De HONOR Band 5 zal mensen aanmoedigen om een belofte te doen om voor hun hart te zorgen met de nieuwste HUAWEI TruSeen ™ 3.5 hartslagtechnologie die nauwkeurige 24-uurs realtime continue hartslagmeting biedt om gebruikers te helpen met het bijhouden van hun gezondheid en fitness. TruSleep ™ -technologie helpt slaapkwaliteit bij te houden en te bewaken en meer dan 200 aangepaste suggesties te geven om de slaapkwaliteit te verbeteren.