HONOR lanceert de AI-aangedreven app ‘PocketVision’ die mensen met een visuele beperking ondersteunt

0

Het wereldwijde smartphone merk HONOR kondigde afgelopen vrijdag de launch van PocketVision aan, een AI-aangedreven app die het lezen makkelijker maakt voor mensen met visuele beperkingen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie leven ongeveer 1,3 miljard mensen met een vorm van visuele beperking. PocketVision gebruikt de kracht van HONOR’s AI (kunstmatige intelligentie) en de onovertroffen quadcamera technologie van de HONOR 20 en HONOR 20 PRO om een draagbaar en betaalbaar alternatief te bieden voor andere tekstvergroters en typoscopen die momenteel op de markt zijn. Hierdoor wordt een betere leeservaring voor mensen over de hele wereld gerealiseerd.

PocketVision is, met behulp van HONOR’s geavanceerde technologieën, ontwikkeld door het maatschappelijk betrokken bedrijf Eyecoming. PocketVision beschikt over drie hoofdmodi die mensen helpen om beter te lezen.

  • Tekst-naar-Spraak Modus; deze modus wordt mogelijk gemaakt door HONOR HiAI en Optical Character Recognition (OCR) technologie en zorgt voor een sneller en nauwkeuriger proces dat beelden naar tekst omzet. Vervolgens wordt de tekst uit boeken, documenten, menu’s etc. moeiteloos voorleest.
  • Zoom-In Modus; deze modus maakt gebruik van de 48MP quadcameralens en de 8MP telelens(1) voor ultra-helderheid van de HONOR 20 PRO. De gebruiker kan met de volumeknoppen inzoomen op de tekst. Hierdoor wordt zelfs het kleinste lettertype groter, beter leesbaar en minder wazig.
  • Negatieve Beeld Modus; deze modus biedt een reeks kleurenfilters om tekst te versterken. Dit verbetert het contrast van gedrukt materiaal voor mensen die moeite hebben om bepaalde kleuren te zien.

“HONOR gelooft in het altijd streven naar innovatie; het creëren van baanbrekende technologieën die een positieve impact hebben op de wereld,” aldus George Zhao, Directeur van HONOR. “Door gebruik te maken van de kracht van next-generation AI-mogelijkheden en de professionele cameratechnologie van de HONOR 20 en HONOR 20 PRO, geeft PocketVision mensen met visuele beperkingen een draagbaar, betaalbaar alternatief voor andere leeshulpmiddelen op de markt. Met het uitbrengen van deze app hopen we een verbeterde leeservaring te bieden aan mensen over de hele wereld. Hierdoor ervaren mensen met minder gezichtsvermogen een groter onafhankelijkheidgevoel en krijgen ze het vertrouwen hun passies te volgen.”

Dankzij de beste software en hardware in hun klasse bieden de HONOR 20 en HONOR 20 PRO gebruikers een echt intelligente ervaring. Met een onovertroffen 48MP AI quadcamera die dag en nacht extreme heldere foto’s maakt, en een 8MP telelens(2) die gebruikers in staat stelt om extreem in te zoomen, is het nog nooit zo makkelijk geweest om elk detail vast te leggen. Dit toestel wordt aangedreven door de 7nm Kirin 980 AI chipset, heeft een 4.000 mAh(3) accu die een dag ononderbroken gebruik ondersteunt, 256GB opslaggeheugen en een Virtual 9.1 Surround Sound systeem dat zorgt voor een gunstige audio omgeving.

Om bewustzijn te creëren voor de barrières die blinde en slechtziende mensen moeten overkomen, is HONOR een samenwerking aangegaan met het Royal National Institute of Blind People (RNIB), een organisatie die mensen met een visuele beperkingen steunt.

Robin Spinks, Senior Innovation en Technology Relationships Manager bij RNIB reageerde: “Smartphonetechnologie speelt een steeds grotere rol in het mogelijk maken van de alledaagse zelfstandigheid van blinden en slechtzienden. PocketVision is een voorbeeld van een interessante nieuwe categorie apps die on-the-spot toegankelijkheid toestaan. Met deze app kunnen slechtzienden welke tekst dan ook omzetten in een leesbaar formaat. Deze app maakt de wereld een toegankelijkere plek, geeft een gevoel van vrijheid en helpt met het doorbreken van barrières voor een inclusievere maatschappij.”

PocketVision kan gratis worden gedownload in de Huawei AppGallery en de app ondersteunt de talen: Engels, Portugees, Duits, Spaans, Italiaans en Chinees. Voor meer informatie over PocketVision bezoek HONOR’s global website via deze link.

========
(1) 8MP telenes is alleen voor de HONOR 20 PRO
(2) 8MP telenes is alleen voor de HONOR 20 PRO.
(3) HONOR 20 heeft een 3750 mAh batterij