Nieuwe Nokia-telefoons leveren excellente ervaring in verschillende segmenten

0

HMD Global, the home of Nokia phones, heeft vandaag vijf nieuwe Nokia-telefoons aangekondigd. Onder deze toestellen zijn twee nieuwe smartphones: de Nokia 7.2, een uitmuntende smartphone met een krachtige 48MP triple camera en ZEISS Optics, en de Nokia 6.2, die het PureDisplay samenbrengt met een geavanceerde, AI-gedreven triple camera in één toegankelijke smartphone. Verder verruimt HMD Global zijn Feature Phone-assortiment met de Nokia 800 Tough en de Nokia 2720 Flip om zo nieuwe netwerk- en marktcategorieën aan te spreken.

Twee nieuwe Android™-smartphones verstevigen Nokia-portfolio in het middensegment
Binnen de sterke vernieuwing van het middensegment, kondigde HMD Global vandaag twee nieuwe Nokia-smartphones aan: Nokia 7.2 en Nokia 6.2. Beide toestellen bieden segment-overtreffende ervaringen op het gebied van schermweergave en beeldvorming. Daarnaast maken zowel de Nokia 7.2 als de Nokia 6.2 een sprong voorwaarts op het vlak van vakmanschap en materiaalexploratie. Hiermee loodsen ze premium Scandinavische ontwerpen het middensegment binnen.

Juho Sarvikas, Chief Product Officer bij HMD Global verduidelijkt: “Ons portfolio voor het middensegment werd al vaak geprezen en dit zetten we graag voort. Zowel de Nokia 7.2 als de Nokia 6.2 dragen dezelfde filosofie uit voor het leveren van premiumervaringen tegen een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding: van de krachtige 48MP triple camerabeeldvorming, versterkt met ZEISS Optics, tot het beste PureDisplay op smartphones. Beide smartphones worden aangeboden met de kenmerkende accuduur van twee dagen en hebben een uniek ontwerp met hightech-materialen die trouw blijven aan ons Scandinavisch erfgoed. Daarnaast zijn de Nokia 7.2 en 6.2 geschikt voor Android 10 en leveren ze een OS-beleving die alleen maar beter wordt.”

Nokia 7.2 – opwaardering van het middensegment
De Nokia 7.2 beschikt over een krachtige 48MP triple camera met Quad Pixel-technologie en ZEISS Optics. Met de verschillende nieuwe en exclusieve beeldvormingsmogelijkheden komt de nieuwe Nokia 7.2 tegemoet aan unieke en vernieuwende beeldvormingstechnologieën en -functies. Daarnaast brengt de Nokia 7.2 voor het eerst geïntegreerde pro-bekeh-stijlen op DSLR-niveau naar een smartphone. Dankzij de unieke bokeh-stijlen, die beschikbaar zijn in de portretmodus van het toestel, bootst de Nokia 7.2 de werkwijze van ZEISS-lenzen na, waarmee deze lenzen hun unieke hoge visuele impact en kenmerkende waas waarmaken. Zo kan het toestel prachtige foto’s met uitzonderlijke beeldkwaliteit aanbieden op elk moment van de dag.

Daarnaast geeft de Nokia 7.2 de creatieve vrijheid om zowel de voorgrond als de achtergrond te vervagen en zo de natuurlijke optische bokeh te creëren. Verder brengt de Nokia 7.2 ook geavanceerde low-light beeldvorming bij nachtmodus door gebruik te maken van AI-low light beeldfusietechnologie in combinatie met een ultragevoelige 48MP camera. Naast al deze nieuwigheden, combineert de Nokia 7.2 de sterke punten van zijn voorganger – een tweedaagse batterijduur, verbluffende PureDisplay-technologie en always-on HDR – met tijdloos Scandinavisch design. Zo herdefinieert de 7.2 wat fans mogen verwachten in dit smartphone-segment.

Nokia 6.2 – adembenemende schermweergave en geavanceerde triple camera
Als eerste serie 6 smartphone met een triple camera en PureDisplay-technologie, biedt de Nokia 6.2 adembenemende visuele ervaringen en geavanceerde beeldvorming in een toegankelijk pakket. De Nokia 6.2 voegt always-on HDR toe aan een nieuw smartphonesegment en is daarnaast uitgerust met PureDisplay-technologie die wordt aangedreven door een speciale visuele processor die tot een miljard kleurtinten levert.

Dankzij een combinatie van AI-functies en een krachtige triple sensorcamera kunnen fans met de Nokia 6.2 gedetailleerde foto’s, bokeh-portretten en verbluffende groothoekfoto’s maken die je beeld meer diepte geven. En dankzij de kenmerkende accuduur van twee dagen doen fans zoveel ze willen zonder zich zorgen te maken over de batterij. De Nokia 6.2 blijft trouw aan zijn Scandinavische afkomst door tijdloos vakmanschap en geavanceerde materialen samen te voegen in een unieke en naadloze afwerking.

Uitbreiding van het Feature Phone-segment om specifieke gebruikersbehoeften aan te pakken

Juho Sarvikas, Chief Product Officer bij HMD Global legt uit: “Als marktleiders binnen het Feature Phone-segment blijven we innovaties brengen in ontwerp, vorm en functionaliteit en trachten we te voldoen aan de diverse behoeften van onze fans. Met onze nieuwe Nokia Feature Phones breiden we het portfolio uit om een volledig nieuw publiek te bereiken en bieden we daarnaast ook toegang tot de nieuwste functies en netwerken in een betrouwbaar en vertrouwd Nokia pakket.

We zijn er trots op dat we vandaag de meest robuuste Nokia-telefoon tot nu toe kunnen introduceren: de Nokia 800 Tough. Dit is de ideale telefoon voor de avonturier die veel tijd doorbrengt in de buitenlucht of voor mensen die hun dagen doorbrengen op veeleisende werkplekken. De Nokia 2720 Flip breidt onze Originals-familie uit met een toegankelijk model dat daarnaast ideaal is voor een digitale detox. De Nokia 110 biedt connectiviteit voor gebruikers die voor het eerst gebruik maken van een Feature Phone en zit boordevol entertainment voor onderweg.”

Nokia 800 Tough – een nieuw keurmerk in duurzaamheid en batterijlevensduur
Als deel van het marktleidende Feature Phone-portfolio, is de Nokia 800 Tough de eerste robuuste Nokia-telefoon van HMD Global. Daarmee brengt het merk zijn telefonie naar een nieuw niveau van duurzaamheid. Niet alleen is de Nokia 800 Tough water- en stofdicht, hij is ook beschermd tegen valschade en is ontworpen om extreme temperaturen te doorstaan. Daardoor is hij een ideale metgezel voor veeleisende werkplekken of avontuurlijke reizen.

Verder is de Nokia 800 Tough ook voorzien van up-to-date functies die fans verwachten van een moderne telefoon, zoals Google Assistant, WhatsApp, Facebook, 4G-connectiviteit enzovoort. Met de Nokia 800 Tough breidt HMD Global zijn aanbod uit om nieuwe segmenten te bereiken, zoals B2B- en zakelijke klanten die duurzame handsets nodig hebben, maar ook mensen die een betrouwbare telefoon willen voor hun outdoor-avonturen.

Nokia 2720 Flip – Heruitgevonden met 4G
De Nokia 2720 Flip is een klassieke flip telefoon die opnieuw is uitgedacht voor de hedendaagse gebruiker: compact en tastbaar, maar getransformeerd in bruikbaarheid dankzij de geïntegreerde AI-technologie. De Nokia 2720 Flip heeft het bekende flipphone ontwerp dat een combinatie biedt van eenvoud en betrouwbaarheid in een duurzaam apparaat. Daarnaast is de Nokia 2720 Flip voorzien van moderne functies zoals WhatsApp en Facebook om ervoor te zorgen dat je connected bent met wat voor jou belangrijk is. En met de Google Assistant zijn er steeds meer mogelijkheden met je stem, op slechts één drukknop afstand van de gebruiker.

De Nokia 2720 Flip wordt ook geleverd met een noodknop en ICE-informatiemenu in geval van noodsituaties. Daarmee is het de perfecte telefoon voor je geliefden. De Nokia 2720 Flip is niet alleen een ideale metgezel voor een digitale detox, maar kan ook de perfecte telefoon zijn om je geliefden met toegankelijkheidsbehoeften geconnecteerd te houden.

Nokia 110 – entertainment in je broekzak
Nokia’s gloednieuwe aanvulling op het Feature Phone-gamma, de Nokia 110, is volledig voorzien om je onderweg te vermaken met een MP3-speler, een ingebouwde camera en een FM-radio. De Nokia 110 wordt ook geleverd met je favoriete games, zoals de klassieke Snake, en een batterij waarmee je van zonsopgang tot zonsondergang kunt praten zonder opnieuw te laden. De Nokia 110 bouwt voort op de succesvolle Nokia 105-formule met meer entertainment dankzij een camera, muziek en games voor een vergelijkbare prijs.

True Wireless Nokia Power Earbuds
Voortbouwend op het succes van de bekroonde Nokia True Wireless Earbuds introduceert HMD Global de True Wireless Nokia Power Earbuds, het nieuwste lid van de True Wireless Earbuds-familie. De nieuwe draadloze oordopjes zijn gemaakt om langer mee te gaan en zorgen, in combinatie met een draagbare oplaadkoffer, voor maar liefst 150 uur muziek.

De True Wireless Nokia Power Earbuds leveren hoge kwaliteit audio dankzij hun 6mm Graphene Drivers. Daarnaast zijn ze ook waterdicht tot maximaal 30 minuten op 1 meter diepte. Dit geeft hen een mooie IPX7 rating. Verder kan je de Earbuds moeiteloos koppelen met je Nokia-smartphone dankzij de universele Bluetooth® 5.0-compatibiliteit. Tot slot helpen we je ook graag meer handsfree te werken doordat de Nokia Power Earbuds geleverd worden met Google Assistent op slechts één aanraking. Hierdoor zijn ze een veelzijdige en ideale dagelijkse metgezel.

Een nieuw Nokia-tijdperk wordt aangekondigd
Naast de aankondiging van nieuwe toestellen, stelde HMD Global ook zijn visie voor omtrent de Nokiatoestellen voor de toekomst. Het bedrijf bouwt verder op de overtuiging dat technologie en innovatie mensen vooruit moet helpen en niet beperkt mag blijven tot bepaalde prijscategorieën en heeft binnen deze visie de belangrijke strategische investeringsgebieden gedefinieerd voor de toekomst. Met deze investeringen wilt het bedrijf zich nog meer onderscheiden betreffende beeldvorming, beveiliging, design en materiaalinnovatie. Om de voordelen van nieuwe netwerktechnologie ook voor een breder publiek te voorzien, zal het bedrijf zich daarnaast ook inzetten om in 2020 een betaalbare én hoogwaardige 5G-ervaring te garanderen.

“We hebben de afgelopen twee jaar een sterke basis gelegd voor ons bedrijf,” verduidelijkt Florian Seiche, CEO van HMD Global. “We zijn nu de weg aan het plaveien naar een volgende fase voor de Nokia-telefoons en hebben daarvoor strategische investeringsgebieden geïdentificeerd om een hoogwaardige Nokia-smartphone-ervaring te bieden aan onze fans. Daarnaast zullen we ons concentreren op innovatie op het gebied van 5G, beveiliging, beeldvorming en design.”

“We zijn er bijzonder trots op dat we vandaag een glimp kunnen laten zien van hoe de toekomst eruit zou kunnen zien – Onze nieuwe Nokia-smartphones schroeven de experience op in het populaire middensegment. Daarnaast breiden we ook onze Feature Phone-portefeuille uit waarmee we verschillende AI-functies tot het middensegment brengen en onze focus op specifieke toegankelijkheids- en duurzaamheidsbehoeften van onze gebruikers versterken,” voegt Seiche daaraan toe. 

Beschikbaarheid en prijzen:

  • De Nokia 7.2 wordt geleverd in Cyan Green, Charcoal en Ice, met 6GB/128GB-geheugen, geprijsd op respectievelijk 349 euro, beschikbaar vanaf eind september.
  • De Nokia 6.2 wordt geleverd in Charcoal en Ice, met 4GB/64GB geheugen, geprijsd op respectievelijk 249 euro, beschikbaar vanaf oktober.
  • De Nokia 800 Tough wordt geleverd in Black Steel en Desert Sand en zal beschikbaar zijn begin oktober, geprijsd op 119 euro.
  • De Nokia 2720 Flip wordt geleverd in Ocean Blue, Black en Pink, en zal beschikbaar zijn in september, geprijsd op 99 euro.
  • Nokia 110 zal beschikbaar zijn in Ocean Blue, Black and Pink vanaf half september en zal wereldwijd verkrijgbaar zijn voor 25 euro.
  • De Nokia Power Earbuds zullen worden geleverd in Houtskool Zwart en Lichtgrijs en zullen beschikbaar zijn vanaf oktober in de detailhandel voor 99 euro.