Utomik stimuleert indie gaming met 10 Day One-titels tijdens gamescom

0

Utomik, de abonnementsdienst voor PC-games, presenteert 10 nieuwe games die vanaf de eerste dag van release beschikbaar zijn op Utomik, tijdens gamescom. De selectie toont zowel de diversiteit als de kwaliteit die indie gaming te bieden heeft. Met deze releases en de sponsoring van de Indie Arena Booth ondersteunt Utomik de ondervertegenwoordigde indie scene door games de aandacht te geven die ze verdienen.

De 10 Day One-releases zijn allemaal populaire indie games, zoals Coffee Talk, Neverinth en de onlangs aangekondigde LunaSea die op gamescom zijn debuut zal maken.

Doki Tops, oprichter en CEO van Utomik: “Door zoveel indie games op Day One te lanceren, is het voor onze community mogelijk om als eerste het nieuwste en beste te ontdekken. Tegelijkertijd bieden we gameontwikkelaars een platform om hun nieuwe releases te presenteren. Er zijn zoveel fantastische en innovatieve games, maar ontwikkelaars hebben niet de middelen om aandacht te genereren voor hun werk. Aangezien we zelf uit de indie game-wereld komen, begrijpen we hoe lastig dat is en willen we helpen om dit makkelijker te maken. Utomik is ontstaan uit het geloof dat elke game de aandacht moet krijgen die het verdient. Daarom is het voor ons zo belangrijk om indie games een podium te geven op een groot event als gamescom.”

De aankondiging van de Day One-releases is onderdeel van een grotere samenwerking tussen Utomik en de Indie Arena Booth op gamescom. Elke Small of Arcade stand wordt gedeeltelijk of volledig gefinancierd door Utomik, waardoor zoveel mogelijk ontwikkelaars van elk formaat hun games op het grootste gaming event van het jaar kunnen tentoonstellen. Aan alle Day One-releases wordt extra aandacht besteed bij de Utomik-area, en de ontwikkelaars zijn beschikbaar om hun game te presenteren en vragen van bezoekers en media te beantwoorden.

Lees verder voor meer informatie over de Day One-releases:

  1. Coffee Talk – Coffee Talk is een simulator game waar aandacht wordt besteed aan de moderne en herkenbare problemen van fantasy karakters onder het genot van een kopje koffie.
  2. LunaSea – LunaSea is een eigenzinnig single-player avonturenspel. De speler bestuurt twee groepen personages, Jebediah en zijn squad op de Maan, en de Pirate-crew op zee, in een avontuur om het universum te redden van de vernietiging door de Board of Evil.
  3. Decay of Logos – Dompel jezelf onder in de wereld van Decay of Logos, en ontrafel haar mysteries. Onderzoek oude kerkers, strijd tegen meedogenloze vijanden en reis door een levendig en onderling verbonden fantasierijk met je mystieke metgezel.
  4. Those Who Remain – Gesitueerd midden in de Verenigde Staten, lijkt Dormont een typisch Amerikaans stadje. Toch is niets wat het lijkt. Het was ooit een vreedzame plek, maar nu is het een mysterieuze spookstad. De meeste inwoners zijn gevangen in raadselachtige duisternis, zonder de mogelijkheid om eraan te ontsnappen. Vreemde en gevaarlijke wezens zwerven door de straten op zoek naar hun volgende slachtoffer. De enige manier om te overleven is door in het licht te blijven.
  5. Neverinth – De goden zijn dood en de boom des levens, Yggdrasill, roept haar laatste redmiddel op richting de Neverinth. De sterkste vrouwen van de geschiedenis horen de oproep en beginnen aan het proces, maar alleen degenen die slagen verdienen de heilige titel van Valkyrie.
  6. Grand Guilds – Grand Guilds is een verhalende, tactische RPG met een unieke mix van card combat-mechanica. Jij en je kameraden zullen door het land van Irin reizen, een continent op de rand van weer een nieuwe oorlog, terwijl je moeilijke, tactische gevechten aangaat. Onthul een mysterie dat alle gilden van het land teistert.
  7. Dry Drowning – Dry Drowning is een psychologisch-onderzoekend, interactief verhaal dat zich afspeelt in een grimmige, futuristische en dystopische stad. Je volgt het verhaal van Mordred Foley, een gewetenloze privédetective, achtervolgd door zijn duistere verleden, en onderzoekt een aantal macabere serie moorden die geïnspireerd zijn door de Griekse mythologie.
  8. Jack Axe – Haar naam is Jack. Ze heeft een bijl. Ze is Jack Axe. Sluit je aan bij de gezusters Jack in een single- of multiplayer, 2D open-world avontuur! Ga allerlei uitdagingen aan en gebruik je vermogen om met een bijl te gooien om Jack’s unieke wereld te ontdekken. Wees getuige van de sage van een jonge vrouw die een taboe doorbreekt door zichzelf te wapenen en heus ‘mannenwerk’ op zich te nemen, ondanks de protesten van een woedende god in deze Noorse/Filipijnse fusie.
  9. Figment: Creed Valley – Figment: Creed Valley is een toegift na Figment. Dusty en Piper hebben de vrede in The Mind hersteld, maar een nieuwe tegenstander bedreigt het evenwicht. Onze twee helden moeten naar Creed Valley reizen – waar de overtuigingen en idealen van The Mind worden gevormd – om hun meest bedreigende en theatrale vijand tot nu toe onder ogen te zien.
  10. Elden: Path of the Forgotten – Elden: Path of the Forgotten is een middeleeuwse RPG met roots in eldritch horror. Beheer je uithoudingsvermogen en positie en wacht op het perfecte moment om toe te slaan, of krijg de kunst van het verdedigen onder de knie. Visueel geïnspireerd door klassieke 16- en 8-bit games, is Elden: Path of the Forgotten een prachtige en duistere wereld die klaar is om ontdekt te worden