Garmin en Daimler voegen connected en Health functies toe voor bestuurders van Mercedes-Benz

0

Garmin International, Inc., een onderdeel van Garmin Ltd.(NASDAQ: GRMN), kondigt vandaag een integrale samenwerking aan met het Duitse automobielbedrijf Daimler AG om zijn vertrouwde wearable technologie in de Mercedes-Benz-voertuigen te brengen. Dit is het resultaat het Fit & Healthy-project dat voor het eerst werd getoond op CES 2017. Dankzij deze nieuwe gezamenlijke inspanning zal Daimler een Mercedes-Benz-versie van de Garmin vívoactive 3 GPS-smartwatch introduceren voor Mercedes-Benz eigenaren, die welzijnsfuncties, stressniveaus en hartslaggegevens bewaken zodra het horloge is verbonden met de Mercedes Me mobiele applicatie.

Garmin zal veel van zijn OEM-producten voor de automobielindustrie presenteren, waaronder de op maat gemaakte Mercedes-Benz vívoactive 3-integratie, in stand # 30342 op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, 8-11 januari.

“We zijn verheugd om onze expertise in wearable technologie te integreren in Mercedes-Benz-voertuigen via de ENERGIZING-pakketopties “, zegt Matt Munn, OEM-managing director van Garmin Automotive.

“Onze populaire vívoactive 3 GPS-smartwatch kan een aantal belangrijke gezondheidsstatistieken van de bestuurder leveren zoals pols-gebaseerde hartslag en stress. Zo kunnen bestuurders worden voorzien van aangepaste aanbevelingen voor het verbeteren van hun welzijn, direct vanuit het systeem.”

De ENERGIZING-pakketten introduceren adaptief comfort en infotainmentsystemen om vermoeidheid of stress te helpen verminderen. Hartslag- en stressgegevens worden direct van de vívoactive 3 naar de Mercedes Me-app verzonden dankzij de Garmin Health Companion SDK, een software-oplossing die het mogelijk maakt real-time biometrische gegevens te streamen naar mobiele toepassingen. De Mercedes-app kan ook gebruik maken van de all-day wellnessgegevens die worden bijgehouden door de vívoactive 3 en geleverd via de Garmin Health API, waardoor de ENERGIZING Package-oplossing een beter beeld van de het welzijn van de bestuurder kan bijhouden en verbeteren.

Handige toepassingen voor bestuurders is zo onder andere de mogelijkheid om potentieel minder stressvolle routes rechtstreeks vanuit het navigatie systeem te selecteren. Of via de mogelijkheden van het infotainmentsysteem zorgen voor stimulerende of rustgevende muziek die past bij de gemoedstoestand van de bestuurder op de weg  . Andere factoren die van invloed kunnen zijn op het welzijn en stressniveau van de bestuurder zijn bijvoorbeeld een nieuw type stoelmassage, bijpassende klimaatregeling, en het vermogen om geur en geschikte sfeerverlichting binnenin de auto te creëren. Deze opties worden momenteel geëvalueerd in onderzoekstudies tussen Daimler AG en Garmin om te onderzoeken hoe essentiële parameters op de juiste manier kunnen worden gebruikt, om niet alleen het welzijn van de bestuurder maar ook de bestuurders-bewustzijn op de weg te kunnen verbeteren.

Naast het verstrekken van hartslaggegevens en het stressniveau van een bestuurder, zal de vívoactive 3 GPS smartwatch ook exclusief voor klanten van Mercedes-Benz klanten worden ge-customized met aangepaste merk-uitingen en materialen en displays. (special edition)

De Garmin vívoactive 3 is een van de belangrijkste smartwatches van Garmin en zit vol met functies, ingebouwde indoor- en outdoor-sport-apps bevatten, smartphone-meldingen, polshartslagtechnologie, en Garmin Pay contactloos betalen, welke in Nederland al succesvol is gelanceerd voor klanten van de ABN AMRO en Rabobank (Maestro betaalpassen) en de Mastercards van ICS (o.a. de ABN AMRO credicards en de Bijenkorf creditcard). Zo kun je ook handig en snel onderweg contactloos met je Garmin betalen bij de benzinepomp of de broodjeszaak.

De speciale editie van de Mercedes-Benz vívoactive 3 zal naar verwachting vanaf maart wereldwijd verkrijgbaar zijn via Mercedes-Benz-dealers.