Pupil Team Gullit wint eDivisie namens De Graafschap eSports

0

Dani Visser, één van de talenten van Ruud Gullit’s FIFA-academy “Team Gullit”, heeft als jongste deelnemer de digitale counterpart van de Eredivisie gewonnen in het blauwwit van De Graafschap. De 17-jarige Dani is sinds oktober 2018 onderdeel van het esports-team van De Graafschap.

eDivisie
De eDivisie is een competitie waar esporters van alle eredivisieteams uitkomen. Deze competitie wordt wekelijks uitgezonden op FOX Sports. Via diverse YouTube-kanalen kijken duizenden FIFA fans. De Graafschap eSports is voor de eDivisie een exclusieve samenwerking aangegaan met Team Gullit. Zowel Dani Visser als Julian van den Berg maken onderdeel uit van het esports-team van de club.

Net zoals de voorgaande edities is er een PlayStation 4- en Xbox One-competitie. De eerste seizoenshelft wordt op de PlayStation gespeeld en de tweede helft op de Xbox. Dani heeft de eerste seizoenshelft van de eDivisie gewonnen. Dit jaar is de edivisie spannender dan ooit omdat het niveau van de spelers veel hoger is dan voorgaande edities. Aan het einde van het seizoen spelen de winnaar van de PlayStation-competitie en de winnaar van de Xbox-competitie om het algehele landskampioenschap.

Landskampioen eDivisie: Dani Visser
Inmiddels heeft de 17-jarige Dani bekende esporters verslagen, waaronder de wereldkampioen PlayStation4 FIFA18 Stefano Pinna (PSV) in de kwart-finale en Jimmy Donkers (Feyenoord) in de halve finale. In de finale nam hij het op tegen Tony Kok (PEC Zwolle). Met de behaalde punten heeft Dani een grote stap gemaakt naar de play offs van het WK FIFA19.

Team Gullit
In januari 2018 lanceerde Triple in samenwerking met Ruud Gullit ‘s werelds eerste onafhankelijke FIFA-academy: Team Gullit. De academy geeft veelbelovende FIFA-talenten de kans om zich te ontwikkelen tot sterren van de nieuwe generatie. Team Gullit ondersteunt haar spelers op het gebied van training en coaching. Daarnaast ontwikkelt Team Gullit eigen softwaretools om de gameplay van de talenten op zowel strategisch als tactisch niveau te analyseren en te verbeteren. Verder begeleidt het de talenten op managementgebied, bij het combineren van studie en gaming en met het omgaan met social media.

“Wat een geweldige prestatie van Dani. Toen wij, na onze promotie naar de Eredivisie, aan de slag moesten met eSports hebben wij ons laten informeren door onze sponsor Playseat. Zij hebben al jarenlang de contacten en ervaringen in de wereld van racegames. Fernando Smit van Playseat bracht ons in contact met Team Gullit, waar Dani en Julian worden gecoacht en begeleid. Beide jonge spelers wilden graag voor De Graafschap spelen in de eDivisie en wij zochten talenten die direct in deze wereld hun mannetje zouden staan en ons zouden helpen met de zoektocht naar regionaal talent. Nou dat is gelukt, Julian was al een keer eerste van de wereld in de Weekend League en Dani is nu op de PlayStation kampioen in de eDivisie geworden. Binnenkort presenteren wij ook nog eens, samen met de Rabobank Graafschap, een regionaal talent en rollen we een regionale competitie uit”, aldus algemeen directeur van De Graafschap, Hans Martijn Ostendorp.

“Een jaar geleden zijn we met de academy begonnen en wij zijn enorm trots dat Dani met onze ondersteuning op het gebied van training en coaching zich zo snel ontwikkelt heeft en precies bewijst wat wij bij aanvang voor ogen hadden, aldus Corné Dubelaar, founder Team Gullit. Wij kijken enorm uit naar de play offs voor het WK FIFA19.”

“Gaming zit diep gevestigd in het DNA van Triple en het is daarom en logische stap om ons te richten op de snelgroeiende markt van esports. Met Team Gullit en als technisch partner van de eDivisie zijn wij nauw betrokken bij esports. Inmiddels hebben wij een eigen software tooling ontwikkelt om de gameplay van de talenten van Team Gullit op strategisch- en tactisch niveau te analyseren en te verbeteren.”, aldus Schalk Stalman, CEO van Triple.