Saxo Bank kiest Topcoder voor on-demand digitaal talent

0

Saxo Bank heeft Topcoder, een onderdeel van Wipro en ‘s werelds grootste talentennetwerk en crowdsourcing-platform voor data scientists, programmeurs en designers, geselecteerd voor het uitvoeren van digitale transformatie-initiatieven bij de bank. Wipro Limited (NYSE: WIT), leverancier en specialist op het gebied van IT, consulting en business process services, en Saxo Bank Group (Saxo Bank), een vooraanstaand multi-asset handels- en investeringsspecialist die al ruim 25 jaar actief is in Fintech-innovatie, sluiten een strategisch partnerschap.

Topcoder beschikt over een wereldwijd on-demand netwerk van designers en technologen. Het bedrijf werd in november 2016 onderdeel van Wipro. Het talentennetwerk van Topcoder helpt bedrijven van elke omvang met het bedenken en ontwikkelen van innovatieve ideeën en digitale oplossingen op het vlak van apps, dashboards en algoritmen. Elke uitdaging wordt in wedstrijdvorm voorgelegd aan de Topcoder community, waarbij enkel de beste en meest innovatieve oplossingen worden gekozen.

Door deze samenwerking geeft Saxo Bank klanten toegang tot wereldwijde financiële markten, baanbrekende technologieën en de beste expertise. De bank kan opdrachten uitzetten bij het Topcoder-netwerk van meer dan 1 miljoen ontwerpers, ontwikkelaars en IT-architecten en dit leidt tot  veilige en hoogwaardige eindresultaten. De experts uit de Topcoder community zullen op de afzonderlijke opdrachten bieden en leveren ontwerpconcepten, prototypes en apps.

“Het bedenken van een innovatief idee en dit vervolgens snel uitvoeren is voor ons essentieel om de technologiecurve vóór te blijven en een unieke digitale klantbeleving te blijven leveren. Het inzetten van crowdsourcing en de samenwerking met Topcoder helpt ons onze ambitieuze strategie en innovatieprojecten uit te voeren,” aldus Richard Douglas, Global COO, Group IT van Saxo Bank.

Mike Morris, Global Head Crowdsourcing bij Wipro Limited: “De Nordic regio is een topspeler in innovatie, en ondernemingen in deze regio profiteren steeds meer van nieuwe en geavanceerde technologieën om voor hun klanten betere producten en diensten te leveren. Wij zien grootse mogelijkheden voor Topcoder om innovatie voor Nordic bedrijven te versnellen.”

“Innovatie is iets wat elke onderneming wil bereiken, maar je stuit tijdens de ideevormingsfase al snel op blokkades. Dit partnerschap stelt Saxo Bank niet alleen in staat om nieuwe ideeën te bedenken, maar om deze samen met toptalent ook echt uit te voeren. Het aanbieden van werkzaamheden aan een crowdsourcing talentennetwerk draagt voor elke opdracht bij aan het best mogelijke resultaat,” voegt Morris toe.