Marcel van de Lustgraaf uitgeroepen tot Most Inspirational Leader IT

0

Marcel van de Lustgraaf, Managing Director DTC bij VIVAT, heeft een Strategic Sourcing Award gewonnen. Van de Lustgraaf werd tijdens de OM-dinner Show op 13 december uitgeroepen tot Most Inspirational Leader IT. De jury kende de prijs toe voor de voortrekkersrol die Van de Lustgraaf vervult binnen het digitale ecosysteem van VIVAT.

Juryrapport
‘CIO’s en andere C-level executives worden nu meer en meer geconfronteerd met de noodzaak om nog slagvaardiger te zijn en het pad van digitale transformatie te bewandelen. Zonder dat kostenbeheersing uit het oog wordt verloren. Dit maakt sourcing alleen maar waardevoller als hulpmiddel. Het zorgt ook voor innovatie in sourcingmodellen, bijvoorbeeld door het opnemen van innovatie en co-creatie als integrale onderdelen van sourcingcontracten. Van louter uitbesteden is hierin geen sprake meer: het gaat om een hechte vorm van samenwerken in ecosystemen tussen marktpartijen en klanten. Van de Lustgraaf heeft persoonlijk het strategisch sourcen binnen VIVAT (moederbedrijf van o.a. Reaal en Zwitserleven) naar een hoger plan gebracht,’ aldus de jury.

Inspirerende werkomgeving   
Marcel van de Lustgraaf: “De Most Inspirational Leader IT is een hele mooie titel, waar ik dan ook erg trots op ben. Het behalen van deze titel is alleen mogelijk als je mensen om je heen hebt die openstaan voor jouw ideeën en ook graag met je meedenken en meewerken. Zo hebben we binnen VIVAT alle ruimte en vertrouwen gekregen om onze plannen te realiseren, samen met veel andere inspirerende collega’s. Maar ook van buiten de organisatie heb ik veel hulp gehad van professionele partijen. Zonder deze experts zouden we nooit bereikt hebben waar we nu staan en waar we de komende jaren naar toe gaan.”

Over de Strategic Sourcing Awards
CIO Magazine volgt de sourcingmarkt op de voet. Door middel van het organiseren van de Strategic Sourcing Awards wil zij innovatieve vormen van sourcing stimuleren. De jury heeft dit jaar de focus gelegd op sourcingcases waar digitale disruptie, ecosystemen, zakelijk succes en innovatie een prominente rol spelen.