Nederlands Kampioenschap ‘Snake’ op 24/25 november

0

Komend weekend (24 en 25 november) vinden in Haarlemmermeer de voorrondes van het Nederlands Kampioenschap Snake plaats, het bekende digitale spelletje dat alweer stamt uit de jaren 70 van de vorige eeuw. Met de populariteit van klassiekers-in-een-nieuw-jasje als de Nokia 3310 en Nokia 8110, begint ook Snake aan een tweede leven.

Het verslavende spelletje Snake is gebaseerd op de arcadegame Blockade, die in 1976 voor het eerst geïntroduceerd werd door spelletjesontwikkelaar Gremlin. Het concept van de game is simpel: je moet de lijn laten groeien, maar het grootste obstakel is de lijn zelf. Het lijntje evolueerde in een slang en voilà, Snake was born. In 1998 besloot Nokia de populaire game op haar telefoons te zetten en zo werd Snake groter dan ooit.

Tijdens het evenement ‘Bright Day’, het grootste techfestival van Nederland, vinden de voorrondes van het Nederlands Kampioenschap (NK) Snake plaats. Op zaterdag en zondag zijn er respectievelijk drie en twee zogeheten ‘flights’ die elk een finalist leveren. In de week die volgt op het evenement wordt de finale van het NK Snake gespeeld bij RTL in Hilversum.

Tijdens het NK Snake spelen de deelnemers in de ‘Survival mode’. De ultieme Snake-koning of -koningin wint een Nokia 8110 4G en een Vespatrip door Toscane. Nummer twee en drie gaan allebei naar huis met een Nokia 7.1. Wil je strijden om de titel en een van deze prijzen? Dan kun je snel nog even online oefenen via Facebook: https://www.facebook.com/instantgames/505167309653850/

Met de revival van de ‘family of originals’ zoals de Nokia 3310 en Nokia 8110 begint ook Snake aan een tweede leven”, zegt Wout Martens, woordvoerder van HMD Global, the home of Nokia phones. “In België vond het kampioenschap vorige maand plaats en dat was bijzonder spannend. Ik ben benieuwd of Nederland het beter doet. Wie weet komt er ooit nog wel een battle van de lage landen”, aldus Wout Martens.